NIEUWS

VHT HD Ready Music Center


Redactie HiFi.nl | 17 februari 2006

(ingezonden mededeling)

Het Enschedese bedrijf V.H.T. Automatisering B.V. dat onlangs een totaaloplossing voor kijk- en luisterplezier op de markt bracht, introduceert als 1e producent een complete DVB reeks van zijn Media-Center systemen.

DVB (Digital Video Broadcasting) is de techniek die wordt gebruikt voor satelliet-, digitale kabel- en Digitenne/KPN ontvangst. Zo kunnen bezitters van een V.H.T. Media-Center zonder tussenkomst van een externe decoder, digitale tv bekijken van o.a. Canal digitaal of TV-home. De combinatie van DVB-tv en de besturingssoftware ShowShifter™ maakt het V.H.T. Media-Center ‘De alles in één multi-media oplossing’.


 
Naast standaard digitale tv is het ook mogelijk om HD-TV (High Definition TV) te ontvangen. HD-TV is een nieuwe techniek die tv kijken tot een ware beleving maakt en te vergelijken is met een digitale foto van 4-Megapixels t.o.v. een 1-Megapixel foto. De resolutie van een HD-TV is vele malen hoger dan die van conventionele (digitale)TV. Zo worden in Nederland tv beelden nu nog opgemaakt uit 480 regels; HD-TV bestaat uit 720 of 1080 regels.

De grote aftrap voor HD-TV in Nederland wordt met de komende wereldkampioenschappen voetbal verwacht.Digitale-kabel aanbieders waaronder TV-Home®, Casema® en Multikabel® gaan de wedstrijden via hun kabel netwerk uitzenden. Via het V.H.T. Media-Center kunnen deze uitzendingen ontvangen- én opgenomen worden.Door de speciale timeshift technologie is het met het Media-Center zelfs mogelijk een wedstrijd terug te spoelen, te pauzeren of later te hervatten.

In het tweede kwartaal van 2006 komt er naast een ‘single tuner’ een dual- of zelfs triple tuner variant op de markt. Het voordeel van een multi-tuner Media-Center is de mogelijkheid om één programma te kijken en tegelijkertijd digitaal een ander programma op te nemen of te pauzeren.

Bestaande gebruikers kunnen via een soft- en hardware update hun systeem ‘upgraden’ naar multi-tuner.
In deze update zit naast multi-tuner ondersteuning o.a. de mogelijkheid om reclames weg te filteren, films direct vanaf internet te bekijken en te bellen via Skype™.

ShowShifter

ShowShifter integreert alle multi-media functies in één software pakket. Zo kan live tv gepauzeerd worden, kunnen DVD’s worden gekeken en gekopieerd. CD’s en MP3/WMA-bestanden kunnen eveneens afgespeeld worden, net als live audio en video streams van internet. Daarnaast kunnen CD’s ook ‘geript’ worden via de jukebox. Tot slot zijn ook foto’s te bekijken en bewerken via het Media-Center.

Op www.media-center.nl vindt u een uitgebreidere uitleg.

EDITORS' CHOICE