NIEUWSSony

Sony HDR-HC3E High Def. camcorder


Redactie HiFi.nl | 05 maart 2006 | Sony

(ingezonden mededeling)

Nieuwe High Definition camcorder van Sony is de kleinste en lichtste HDV ter wereld

Sony Nederland heeft de introductie aangekondigd van de HDR-HC3E, een digitale High Definition videocamera die een professionele beeldkwaliteit combineert met een compact formaat.

Hoge resolutie en lichtgevoeligheid staan garant voor geweldige beeldkwaliteit

  • Introductie van nieuwe Sony HDV Handycam« HDR-HC3E met veel nieuwe functies
  • ClearVid CMOS-sensor en exclusieve Enhanced Image Processor bieden hoogwaardige beeldkwaliteit
  • 4 megapixel fotokwaliteit
  • Voorzien van HDMI-interface voor hoogwaardige weergave op een HD-televisie
  • Compacte, handzame behuizing

De HC3E komt naast de HDR-HC1 digitale HD Handycam die in juli 2005 werd ge´ntroduceerd om in te spelen op de groeiende vraag naar HD-televisies. Het nieuwe HDV-model biedt diverse verbeteringen zoals een hogere beeldkwaliteit, compactere behuizing en een groter gebruiksgemak en is ideaal voor zowel beginnende als ervaren amateurfilmers.

Twee krachtige Sony-technologieŰn waarborgen optimale beeldkwaliteit
Met de nieuwe HDR-HC3E kan worden gefilmd met een hogere lichtgevoeligheid en beeldkwaliteit en gefotografeerd met een resolutie van 4 megapixel. Dit is mogelijk dankzij een exclusief door Sony ontwikkelde, nieuwe ClearVid CMOS-sensor. De combinatie van deze ClearVid CMOS-sensor en Sony`s nieuwe Enhanced Imaging Processor stelt gebruikers in staat hoogwaardige beelden vast te leggen met een hoge resolutie en een grotere lichtgevoeligheid.

De Enhanced Imaging Processor kan zeer veel pixelgegevens verwerken bij het vastleggen van de donkere en heldere gebieden van het onderwerp, wat resulteert in een zeer realistisch effect en een ongekende kleurenweergave. Andere nieuwe voordelen van deze gecombineerde technologieŰn zijn o.a.:

4 megapixel fotokwaliteit
Dankzij de unieke ClearVid CMOS-sensor van 2.0 megapixel kunnen foto`s met een resolutie van 4 megapixel worden gemaakt door middel van pixelinterpolatie op basis van signaalcorrelatie.

Dual Rec
Het is nu mogelijk om tijdens het filmen 2.3 megapixel foto`s te maken door deze tijdelijk op te slaan in het interne geheugen van de camcorder, zodat ze later kunnen worden overgebracht naar een Sony Memory Stick Duo. 

Smooth Slow Rec
Deze nieuwe Sony-functie biedt snelle filmopname voor speciale slow-motioneffecten. Dankzij de Enhanced Imaging Processor kunnen beelden worden opgenomen met een zeer hoge snelheid - in de normale modus is een opnamesnelheid van 50 beelden/seconde mogelijk, terwijl met Smooth Slow Rec binnen dezelfde tijd 200 beelden kunnen worden vastgelegd. Er kan telkens voor drie seconden aan beeldmateriaal worden vastgelegd voor een gedetailleerde weergave van een bepaalde beeldsequentie.

Voorbereid op HDMI voor eenvoudige weergave via een televisie
Sony`s nieuwe HDR-HC3E is compatibel met HDMI, wat extra voordelen biedt aan het groeiende aantal bezitters van een HD-televisie. Het is nu mogelijk om eenvoudig en zonder kwaliteitsverlies hoogwaardige, ongecomprimeerde High Definition audio- en videosignalen vanaf de camcorder naar de televisie over te brengen via ÚÚn enkele kabel.

Kleuren komen tot leven
Sony`s nieuwste HDV-camcorder is voorzien van een verbeterd Clear Photo LCD plus-beeldscherm van 2,7 inch dat is ontworpen voor een verbeterde helderheid en een groter contrast. Het scherm heeft een nieuwe reflectiewerende coating voor een betere weergavekwaliteit, zelfs in fel zonlicht.

De HDR-HC3E is voorzien van een Carl Zeiss Vario-Sonnar T* lens met 10x optische zoom en een filterdiameter van 30 mm. De geavanceerde meerlaagse T*-coating van de Carl Zeiss-lens vermindert ongewenste reflecties, schaduwen en schitteringen en zorgt voor een beter contrast. Dit resulteert in verbluffend heldere beelden, een natuurlijke kleurverzadiging en een nauwkeurige weergave van subtiele kleurverschillen. De 10x optische zoomfunctie waarborgt een hoogwaardige beeldkwaliteit bij in- en uitzoomen of scherpstellen.

Professionele kwaliteit gecombineerd met gebruiksgemak
Om het gebruiksgemak te vergroten is de camera nog kleiner en lichter gemaakt. Het model weegt slechts 500 gram, wat 26 procent lichter is dan de HC1 (680 gram), en ook de inhoud is met 26 procent teruggebracht van 660 cc (HC1) tot 490 cc.

Het unieke Easy Handycam-menu van Sony biedt met ÚÚn druk op de knop toegang tot vereenvoudigde bedieningsopties en opname-instellingen. Bij gebruik van dit menu worden meer geavanceerde functies niet weergegeven, waardoor de gebruiker snel kan kiezen uit de basisfuncties. Deze worden in grote, eenvoudig leesbare tekens op het LCD-scherm getoond.

Prijs en beschikbaarheid:
De Sony HDR-HC3E is leverbaar vanaf april.
Consumenten Adviesprijs: 1499 euro

 

Optionele accessoires

Sony levert een breed scala aan accessoires voor de meest uiteenlopende gebruikersvereisten en optimalisering van de Handycam-filmervaring. Er is voorzien in alle denkbare behoeften, van lenzen tot microfoons, van lampen tot krachtige batterijen en van statieven tot stijlvolle draagtassen. Nieuwe aanvullingen op het accessoire-assortiment voor camcorders in 2006 zijn o.a.:

De ECM-HW1 draadloze microfoon, die is ontworpen voor een diepere en helderdere geluidsweergave en ook eenvoudig kan worden bevestigd aan de kleding of rond de hals van de hoofdpersoon. De microfoon is compatibel met Handycam-modellen waarop een 5.1-kanaals middenmicrofoon kan worden aangesloten voor een uiterst realistische geluidsweergave waarbij de signalen van de middenmicrofoon worden weergegeven via de middenluidspreker van de televisie.

De ACC-FP71 accessoireset bevat drie onmisbare items. De set bevat de NP-FP71 draagtas, de hoogwaardige LCS-VAC batterij en de BLT-HSB draagband.

Sony biedt ook de LCM-HCF, een nieuwe zachte draagtas voor eenvoudig opbergen en meenemen van alle Handycam-modellen, met uitzondering van de basismodellen uit de DVD- en HD DVD-series. Een andere optie is om de camcorder te beschermen met het Sony SPK-HCB Sports Pack met schouderband. Het Sports Pack is compatibel met nieuwe Handycam-modellen, inclusief Sony`s nieuwste HDV-model, en is waterdicht tot op 5 meter.

EDITORS' CHOICE