NIEUWSSony

Sony Bravia S2000 serie


Redactie HiFi.nl | 16 maart 2006 | Sony

(ingezonden mededeling)

Nieuwe beeldschermtechnologieŰn en een hoogwaardige geluidsweergave maken de BRAVIA S2000-serie televisies tot een unieke verschijning.

De vandaag ge´ntroduceerde BRAVIA S2000-serie vertegenwoordigt de volgende stap in de evolutie van de LCD-televisie. De S2000-serie biedt een revolutionaire combinatie van beeldverwerkings- en schermtechnologieŰn die zijn ontworpen om de kijkervaring naar een nieuw niveau te tillen.

Het design van de S2000-serie is in navolging op de S-serie tijdloos en toch modern. De voorzijde van de S2000-serie televisies bestaat uit de nieuwste generatie (7e) LCD-paneel dat grote voordelen biedt boven standaard beeldschermen. Achter het scherm verbetert en verfijnt de BRAVIA ENGINE-beeldprocessor de inkomende signalen voor een hoogwaardiger beeld.

De zichtbaar superieure breedbeeldweergve van de S2000-serie is mogelijk dankzij de geavanceerde S-PVA (Super Patterned Vertical Alignment)-technologie1. Door pixels in kleinere subsegmenten te verdelen (6 i.p.v. 3) vergroot dit de kijkhoek tot maar liefst 178░ en waarborgt dit dat de kleuren rijk en helder blijven, zelfs wanneer het scherm van opzij wordt bekeken. Bij eerdere LCD-televisies verflauwden de grijs- en halftinten bij het kijken van opzij, maar S-PVA lost dit probleem op en behoudt de kleurverzadiging. S-PVA biedt ook een uitzonderlijke contrastverhouding van 1300:1, wat resulteert in diep zwart en helder wit en een optimale weergave van alle tinten daartussenin. Hierdoor bieden de S2000-serie televisies een ongekende helderheid en levensechte kleuren.

De indruk door een ruit naar het leven zelf te kijken wordt nog versterkt door een supersnelle responstijd van 8 ms. over het gehele kleurenspectrum. Deze zorgt voor haarscherpe, vloeiende beelden en waarborgt een perfecte weergave van sportwedstrijden en actiefilms.

Het geheim achter de S2000-serie is de combinatie van het beeldscherm en de unieke, door Sony ontwikkelde BRAVIA ENGINE. Deze werkt als een geavanceerde digitale studio en voert meerdere real-time verwerkingsprocessen uit die de kwaliteit van het beeld aanzienlijk verbeteren, nog voordat dit het scherm bereikt.

De BRAVIA ENGINE produceert levendige, contrastrijke beelden door toepassing van complexe ruisverminderingstechnieken die beelden met een laag contrast verbeteren totdat deze helder en realistisch zijn en de blauw-, groen-, en wittinten binnen elk frame bewerken voor een unieke kleurenrijkdom en natuurgetrouwheid.

Al deze visuele kwaliteit zou echter weinig betekenen zonder een gelijkwaardige geluidsweergave. De BRAVIA S2000-serie maakt gebruik van volledig digitale versterking voor een ruisarm geluid. Dankzij de SRS TruSurround XT« technologie produceren de televisies een rijk, ruimtelijk surroundgeluid via de ge´ntegreerde stereoluidsprekers. Hierdoor wordt op effectieve wijze een meerkanaals surroundgeluid gesimuleerd zonder gebruik van externe luidsprekers. In combinatie met SRS TruSurround XT« zorgt BBE Digital« audioverbetering voor een absolute helderheid van zowel dialoog als geluidseffecten.

De S2000-serie is klaar voor HD (High Definition) en biedt ondersteuning voor zowel 1080i als 720p HD-signalen. Alle modellen zijn ook voorzien van een hoogwaardige ge´ntegreerde digitale TV-tuner voor de ontvangst van digitale TV-kanalen2. Hiermee bent u gegarandeerd klaar voor toekomst. Alle toestellen van de S2000-serie hebben een HDMI (High-Definition Multimedia Interface)-ingang voor de ontvangst van ongecomprimeerde digitale AV-signalen van een externe bron zoals een HDTV-decoder of uw Harddisk recorder met HDMI. Een extra PC-ingang waarborgt volledige PC-compatibiliteit.

De serie biedt modellen met een schermformaat van 26, 32, 40 en 46 inch. Met name 46 inch is een belangrijke beeldformaat voor de ware filmliefhebber. Dit formaat is tevens bij uitstek geschikt voor de weergave van HD-bronnen, zoals Blu-Ray.

1 Met uitzondering van het 26-inch model dat is voorzien van een PVA-paneel: kijkhoek 178░; responstijd 8 ms; contrastverhouding 1000:1
2 DVB-T MPEG2 digitale zendkanalen

Consumenten Adviesprijs:
KDL-26S2000: 1299 euro
KDL-32S2000: 1799 euro
KDL-40S2000: 2799 euro
KDL-46S2000: 4299 euro

EDITORS' CHOICE