NIEUWSB&W

Sony MEX-BT5000


Redactie HiFi.nl | 19 maart 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

In-car Bluetooth® biedt moeiteloos handsfree bellen en muziekweergave

De MEX-BT5000 autoradio is ontworpen voor mensen met een mobiele levensstijl. Deze eerste Sony-autoradio met Bluetooth® draadloze technologie kan automatisch worden verbonden met elke Bluetooth®-compatibele mobiele telefoon en biedt handsfree bellen met een kristalhelder geluid.

Telefoonboekgegevens uit het toestel verschijnen ook op het display van de BT5000, zodat gebruikers tijdens het rijden kunnen bellen zonder zelfs maar de telefoon uit hun zak te halen. Dankzij ondersteuning van het Bluetooth® OPP (Object Push Protocol) kunnen ook draadloos maximaal 50 contactpersonen uit de telefoon worden overgebracht naar de autoradio zelf.

Een geďntegreerde microfoon in de eenheid vangt het stemgeluid van de gebruiker op, zodat geen extra bedrading in de auto hoeft te worden aangebracht en de installatie sterk wordt vereenvoudigd. Een stijlvol minimalistisch design en een full-motion fluorescent (FL) display verlenen de BT5000 een opvallend aanzien dat sterk verschilt van dat van andere Sony-autoradio`s.

Slim handsfree bellen is niet het enige voordeel van de BT5000. Als de radio wordt verbonden met een mobiele telefoon of muziekspeler die compatibel is met Bluetooth® audio streaming, kan deze ook muziek ophalen en afspelen. De belangrijkste afspeelfuncties (afspelen/pauze, overslaan, snel vooruit en terug) kunnen eenvoudig worden bediend via de afstandsbediening, zodat gebruikers hun volledige muziekcollectie onder hun vingertoppen hebben. Moderne mobiele telefoons met muziekfunctie zoals de Sony Ericsson W950 bieden al audio streaming via de Bluetooth® draadloze technologie en zijn compatibel met de BT5000.

Consumenten Adviesprijs: 449 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE