NIEUWSSamsung

WK voetbal met Samsung


Redactie HiFi.nl | 12 april 2006 | Samsung

(ingezonden mededeling)

Delft, 12 april 2006 - Samsung Electronics laat voetballiefhebbers met de LCD-televisie R7 in combinatie met het Home Entertainment System HT-Q100 genieten van het WK voetbal als nooit tevoren. Met deze set verschijnt elk duel haarscherp in levensechte kleuren op het scherm.

Het gejuich van het Nederlandse supporterslegioen klinkt net zo intens als in het stadion. Na afloop van de wedstrijd ontspant de voetballiefhebber met één druk op de knop. Via de gaming-toets selecteert de gamer de perfecte instellingen voor een potje voetbal in de beste beeld- en geluidskwaliteit. Samsung verwacht dat rond het WK voetbal 100.000 televisies extra over de Nederlandse toonbank gaan. "De verkoop wordt gestimuleerd door de blijvende populariteit van de platte televisie, waarbij de NOS-uitzendingen van het WK voetbal in high definition voor een extra impuls zorgen", aldus Raymond Mesterom, marketing manager televisie van Samsung. "De voetballiefhebber wil thuis geen detail van het WK voetbal missen. Dat kan met HDTV."

 
Haarscherpe beelden

De Samsung HD-ready LCD-televisies uit de R7-serie zijn in elk opzicht een bezienswaardigheid. De elegante toestellen met een beelddiagonaal van 26 inch (66 cm) tot 40 inch (101 cm) zijn rondom gestyld. Zelfs de achterzijden van de televisies strelen het oog. De televisies staan op een soepel draaiende voet, waardoor de kijker het toestel eenvoudig in de gewenste positie kan zetten. Door het gebruik van S-PVA-panelen hebben de televisies een kijkhoek van 178 graden, zodat op elke plek in de woonkamer de haarscherpe beelden goed zichtbaar zijn. De panelen zorgen bovendien voor nóg contrastrijkere beelden (contrastverhouding 5000:1) met vele kleurnuances. Een helderheidsensor past de helderheid (500 cd/m2) van het scherm automatisch aan de lichtverhoudingen in de omgeving aan. Dit levert in donkere kamers een energiebesparing van bijna 50 procent op. De haarscherpe beeldkwaliteit is niet alleen zichtbaar bij HDTV-uitzendingen. De LCD-televisies waarderen ook het gangbare PAL-signaal op, waardoor deze beelden scherper worden weergegeven.

Speciaal voor degenen die op hun TV graag gamen, is de gaming mode toegevoegd. Met een druk op de knop van de afstandsbediening worden de scherpte en de zwartwaarde verhoogd en het geluid geoptimaliseerd voor gaming. De televisies uit de R7-serie zijn bij uitstek geschikt om aan de Xbox 360 te koppelen. Dit is het eerste wereldwijde entertainmentplatform dat high definition television (HDTV) ondersteunt. Gamers beleven met de Xbox 360 en een Samsung-televisie gaming in de meest realistische en intensieve vorm. De LCD-televisies uit de R7-serie zijn verder voorzien van een HDMI-aansluiting. Deze 100% digitale aansluiting brengt het beeld en geluid van de aangesloten PC, digitale ontvanger of DVD-recorder zonder kwaliteitsverlies over naar de televisie.

De Samsung R7-serie bestaat uit de twee modellen R71 en R72 die alleen qua design van elkaar verschillen. De volledige R7-serie is in hoogglans zwart verkrijgbaar met een beelddiagonaal van 26 inch (66 cm) tot 40 inch (101 cm). Enkele modellen komen ook in parelwit op de markt. De verkoopadviesprijzen van de LCD-televisies uit de Samsung R7-serie variëren van 1.099 euro tot 2.299 euro inclusief B.T.W.


Verbluffend geluid

Het gestileerde Samsung Home Entertainment System HT-Q100 geeft een uitzonderlijk goed geluid en biedt de liefhebber vele mogelijkheden. De HT-Q100 met een 2.1-kanaals speakersysteem bestaat uit een geïntegreerde DVD-speler en -ontvanger, waarmee de gebruiker een volledig digitaal multimediacentrum tot zijn beschikking heeft. De DVD-speler kan met een verscheidenheid aan bestandsformaten overweg. De HDMI-aansluiting zorgt ervoor dat beeld en geluid in een perfecte kwaliteit wordt verstuurd. Met de functie USB Host Plug & Play kan de gebruiker allerlei multimediafiles - waaronder DivX, MP3, DVD, Audio, WMA, CD-R/RW, DVD-R/RW en JPEG - op het Home Entertainment System afspelen, zonder tussenkomt van een pc. Zo kan de gebruiker direct van de mooiste foto`s, DVD`s en muziek in de huiskamer genieten.

Het Samsung Home Entertainment System HT-Q100 is in Nederland in april verkrijgbaar in hoogglanszwart en parelwit. De verkoopadviesprijs inclusief B.T.W. bedraagt 599 euro. Ook brengt Samsung het Home Entertainment System HT-XQ100 op de markt met Dolby Surround 5.1 met 5 speakers en een subwoofer. Dit model is vanaf mei verkrijgbaar voor 699 euro inclusief B.T.W. Samsung biedt voor de HT-XQ100 de `wireless ready technology` aan, zodat er geen kabels tussen de DVD-zender en -ontvanger en de achterspeakers nodig zijn. Deze draadloze module en de TX-kaart zijn optioneel leverbaar voor 149 euro inclusief B.T.W.

EDITORS' CHOICE