NIEUWSSony

Sony`s digitale Walkman


Redactie HiFi.nl | 21 april 2006 | Sony

(ingezonden mededeling)

Badhoevedorp, 20 april 2006 - Sony Nederland introduceert een nieuwe serie WALKMAN digitale audiospelers die state-of-the-art design combineren met een groot batterijvermogen. Met een afspeelduur van drie uur na slechts drie minuten* opladen, behoren de laadprestaties van de nieuwe WALKMAN-modellen tot de beste op de markt.

De nieuwe serie biedt ook een ongekend lange afspeelduur van 28 uur* in het ATRAC3-formaat en 27 uur* in het MP3-formaat, bij gebruik van lithium-ion oplaadbare batterijen.

De nieuwe modellen zijn voorzien van een ge´ntegreerd flashgeheugen met een capaciteit van 512MB, 1GB of 2GB. De serie vormt een belangrijke aanvulling op de bestaande serie WALKMAN digitale audiospelers en combineert gebruiksvriendelijkheid en stijl met een zeer hoge geluidskwaliteit.De WALKMAN is compatibel met de meest gebruikte digitale audioformaten waaronder MP3, ATRAC en onbeveiligde WMA-bestanden. Elke speler wordt geleverd met de nieuwste SonicStage-software, versie 3.4, voor een eenvoudig beheer van audiobestanden.

De nieuwe WALKMAN heeft een ge´ntegreerde USB-aansluiting voor snelle bestandsoverdracht en biedt dankzij Sony`s ATRAC-compressietechnologie een opslagcapaciteit van 90 CD`s voor het 2GB-model, 45 CD`s voor het 1GB-model en 22 CD`s voor de uitvoering met 512MB, bij 48kbps. De uitvoeringen met 1GB en 512MB bieden een optionele FM-tuner voor een nog grotere veelzijdigheid.

De nieuwe WALKMAN bouwt voort op het ontwerpsucces van zijn voorgangers met zijn vormgeving als compacte "staaf" van polycarbonaat in een serie levendige kleuren (roze, violet en zwart). De WALKMAN is leverbaar met een nieuwe serie optionele accessoires waaronder een hoofdtelefoon met nekband, een draagtasje en een armband voor luisteraars onderweg.


Belangrijkste productkenmerken:

  • Compacte behuizing - lengte ca. 79 mm, gewicht ca. 25 gram
  • Oplaadbare batterij voor een afspeelduur van 28 uur bij onafgebroken afspelen in het ATRAC-formaat bij 132kbps met de Super Power Save-modus ingeschakeld
  • Snellaadfunctie: batterijlevensduur van drie uur na slechts drie minuten opladen bij onafgebroken afspelen in het ATRAC-formaat bij 132kbps met de Super Power Save-modus ingeschakeld
  • Ge´ntegreerde USB-aansluiting voor hoge overdrachtssnelheid
  • 5-bands equalizer
  • Helder 1-regelig dot matrix organisch LED-display
  • Compatibel met ATRAC, MP3 en WMA (niet-DRM)
  • FM-tuner met MHz-bereik van 87.5 - 108.0 (optioneel op modellen van 1GB en 512MB)
  • Leverbaar in diverse aantrekkelijke kleuren (roze, violet, en zwart)á

De WALKMAN is leverbaar vanaf april 2006.

Consumenten Indicatieprijzen:
NW-E005: 140 euro
NW-E003: 100 euro
NW-E002: 80 euro

EDITORS' CHOICE