NIEUWSB&W

Philips ziet winst stijgen


Redactie HiFi.nl | 21 april 2006 | B&W

(gezien op het Internet)

Topman kondigt overnames aan

Het gaat goed met Philips. Het Nederlandse elektronicabedrijf heeft in het eerste kwartaal een netto winst behaald van 160 miljoen euro (0,13 cent per aandeel). Dat is een stijging ten opzichte van 2005, toen de winst in het eerste kwartaal nog 117 miljoen euro bedroeg (0,09 cent per aandeel).

De omzet is ten opzichte van vorig jaar met 14 procent gestegen naar 7374 miljoen euro. Dit is vooral te danken aan betere resultaten bij de divisies Semiconductors en Lighting. Bij laatstgenoemde afdeling steeg de verkoop met 19 procent. 

De grootste afdeling, consumentenelektronica, zag de verkoopcijfers met 13 procent toenemen, tot 2,42 miljard euro. Philips hoopt dit succes vast te kunnen houden met de introductie van een uitgebreide serie nieuwe monitors en tv`s, in het tweede kwartaal.

Het bedrijf verdiende tenslotte nog 30 miljoen euro met de verkoop van CryptoTec, een bedrijf dat is gespecialiseerd in encryptie.

"We zien ook dat onze recente overnames een bijdrage beginnen te leveren aan omzet en resultaat", aldus Philips-topman Gerard Kleisterlee. "Er was in het eerste kwartaal grote vraag naar onze medische IT-oplossingen en Lumileds droeg bij aan de goede resultaten bij Lighting."  Hij kondigde verder aan dit jaar nog meer overnames te willen doen die "passen binnen de herziening van ons portfolio."

MERK

EDITORS' CHOICE