NIEUWSB&W

Klassiek - publicatie week 17


Marc Brekelmans | 27 april 2006 | B&W

Deze week kunt u op HiFi.nl een recensie lezen van een complete Arcam Diva set, bestaande uit een A90 versterker, DT91 DAB tuner en de CD192 cd-speler. Alles bekabeld met Transparent. Een set met zeer goede prestaties -  vooral met klassieke muziek - een gelikt uiterlijk en een prijs die voor Hifi liefhebbers nog redelijk te behappen is.

Zoals ik al vaak op deze plek heb verkondigd; (genieten van) muziek is het hart van hifi, niet de apparatuur waarop deze afgespeeld wordt. Deze week had ik het geluk naar een extreem goede, en helaas ook extreem dure, set te mogen luisteren. De nieuwe topmodellen van Wilson Audio (Alexandria X2) aangestuurd door het beste wat elektronicafabrikant Ayre te bieden heeft stond opgesteld in de luisterruimte van importeur Audiac. Er werd in eerste instantie gedemonstreerd met klassieke muziek, en hoewel ik zeer onder de indruk was van de geluidskwaliteit (het klonk echt fantastisch!) werd ik pas echt overdonderd op het moment dat klassiek plaats maakte voor de muziek die ik thuis vaak draai. De klassieke muziek liet me luisteren naar de installatie, de popmuziek liet me genieten van de muziek.

Mocht u dus op het punt staan om nieuwe hifi apparatuur te kopen, neem dan uw eigen muziek mee naar de winkel. Of dat nu klassiek, pop, jazz, (hard)rock of het Nederlandstalige repertoire is maakt niet uit. Laat de installatie u genieten van muziek of niet? Volgens mij het enige criterium doet er toe doet.

Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Arcam Diva set, door Rene van Es  
Op verzoek van de redactie van Hifi.nl komt dit keer een complete set aan de beurt. De eer valt ten deel aan de gerenommeerde Engelse fabrikant Arcam, waarbij we een keuze konden maken uit het omvangrijke pakket.


Achtergrondartikelen - column

Jongens, door Rene van Es
Ik herinner mij nog als de dag van gisteren dat ik met enige regelmaat over straat liep met een platenkoffer in de hand. Op weg naar een vriendje in de buurt waar ik platen zou gaan draaien. Middagen die wij vulden met het luisteren naar muziek, soms terwijl we huiswerk maakten, soms terwijl we allerlei kattenkwaad aan het voorbereiden waren.

Multifoon; twee winkels één bedrijf   
De historie van Multifoon in Rotterdam gaat veel verder terug dan de meeste klanten zich zullen realiseren. Lang voordat de eerste winkel met hifi apparatuur in Delft werd geopend (1981) was de toenmalige eigenaar Tom Gosselaar eigenaar van een tweetal grammofoonplaten winkels, één in Delft en één in Rijswijk.


Software

Earth Wind & Fire - That`s the Way of the World (SACD), door Jan de Jeu   
Mobile Fidelity brengt een opnieuw gemasterde, gelimiteerde editie op hybride stereo (sa)cd van het in 1975 baanbrekende album van Earth, Wind & Fire ‘That’s The Way of the World’.

Rebecca Pidgeon - Though on Crime (CD), door Jan de Jeu  
De in Cambridge Massachusetts geboren, en in Edinburgh Scotland opgegroeide, Rebecca Pidgeon heeft een opleiding gevolgd aan de Royal Academy of Dramatic Arts in London en heeft zowel in de rol van actrice als die van zangeres haar sporen verdiend.

Luis Miguel - Grandes Exitos (CD), door Timo Schuurbiers 
Eén van de grootste Mexicaanse artiesten van de laatste 15 jaar die in geheel Zuid Amerika beroemd is (geworden). Vele Latijns Amerikaanse Grammy Awards heeft gewonnen en meerdere succesvolle albums achter zijn naam heeft staan.

Mitty Collier - Shades of a Genius (Vinyl), door Jan de Jeu
Mitty Collier zal door weinig muziekliefhebbers gerekend worden tot de beste soul zangeressen uit de 60er jaren en toch is dat precies wat zij is.

Nederlands Blazers Ensemble – Papa’s (DVD-muziek), door Jan Luijsterburg  
Nieuwjaarsdag begint altijd met het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble, net na het ontbijt, rechtstreeks vanuit het Concertgebouw op de televisie. Zoals bij alle projecten van het NBE is er troost voor wie het gemist heeft, geboden via het eigen label NBELive.

MERK

EDITORS' CHOICE