NIEUWSB&W

Warner Hybride HD DVD


Redactie HiFi.nl | 28 april 2006 | B&W

(gezien op het Internet)

Warner Home Video zal in de Verenigde Staten begin mei een hybride HD DVD uitbrengen, die ook in een normale dvd-speler te bekijken valt.

De naam hybride is wellicht wat te veel eer: het schijfje is dubbelzijdig beschreven en daardoor zijn de twee formaten niet écht technisch hoogstaand met elkaar verweven.

Dankzij de dubbelzijdige beschrijving past de HD DVD-versie van de Jennifer Aniston-komedie `Rumor Has It` op één kant en de gewone dvd-versie op de andere. Warner vraagt voor de combo-schijf straks 40 dollar, tegen 29 dollar voor de reguliere dvd.

De mededeling dat Warner een combinatie-disc plant, komt van het vaktijdschrift Video Business. Naast de dubbelzijdige HD DVD van Rumor Has It brengt Warner verder nog populaire films als Million Dollar Baby, Goodfellas en Swordfish uit. Deze discs zullen dan rond de 30 dollar kosten.

Deze films zijn echter alléén HD DVD en niet te bekijken met een gewone dvd-speler. Video Business meldt dat geen van de titels straks extraatjes heeft die alleen op HD DVD te krijgen zijn.

Pas met de voor eind mei geplande HD DVD-release van Batman Begins zou er ook exclusieve HD-content in de extra`s zijn verwerkt.

MERK

EDITORS' CHOICE