NIEUWSB&W

Nike + iPod Sport Kit


Redactie HiFi.nl | 26 mei 2006 | B&W

(gezien op het Internet)

Nike en Apple brengen samen de Nike+Ipod Sport Kit op de markt, een draadloos systeem waarmee hardlopers via hun Ipod Nano informatie over hun prestatie krijgen.

De Sport Kit bestaat uit een sensor die in de schoen van Nike wordt geplaatst, en een draadloze ontvanger die aan de Ipod Nano wordt gekoppeld.

Op de website van Nike valt te lezen hoe de jogger via `voice feedback` op de hoogte wordt gehouden van de looptijd en ľsnelheid, de afgelegde afstand en het calorieverbruik. De voice feedback wordt automatisch afgespeeld, de tijd tussen de updates is afhankelijk van het type looptraining. De voice feedback zet automatisch het muziekvolume lager terwijl de gegevens worden uitgesproken.

De prestatiegegevens zijn ook op het display van de muziekspeler af te lezen en met een druk op de knop kan op elk moment een het gesproken commentaar worden gestart. Ook feliciteert de voice feedback-functie de jogger automatisch wanneer een persoonlijk record wordt behaald.

De Nike+Ipod Sport Kit kan alleen gebruikt worden met Ipod`s Nano-model en in de zogeheten `Nike+` modellen van de schoenfabrikant. De eerste geschikte schoen die wordt uitgebracht is de Nike+ Air Zoom Moire. De Nike+ modellen zijn uitgerust met een schoenzool die ruimte biedt voor de sensor van de Sport Kit.

De Sport Kit is waarschijnlijk vanaf eind juli verkrijgbaar in de Verenigde Staten, voor een prijs van ongeveer 29 dollar. Wanneer de nieuwe gadget op de Nederlandse markt verschijnt is nog niet bekend.

Apple toont op zijn website een overzicht van de werking van het systeem. Nike demonstreert de werking in een video op de website van het bedrijf. 

MERK

EDITORS' CHOICE