NIEUWSSony

Sony DVD Walkman


Redactie HiFi.nl | 01 juni 2006 | Sony

(ingezonden mededeling)

Compact design en lange batterijlevensduur zorgen voor het beste amusement onderweg

Badhoevedorp, 30 mei 2006 -  De Sony D-VE7000S DVD Walkman en de Sony DVP-FX810 ’portable Cinema’ zijn de nieuwste draagbare Sony videospelers.

De DVD Walkman is compact, licht en bijzonder stijlvol, waardoor het model zowel in een business class-lounge als in een strandtent past. Naast de meegeleverde hoofdtelefoon,en luidsprekerstandaard zorgt de optionele carkit voor het beste amusement onderweg. Met de extra lange batterijlevensduur zijn deze draagbare vdeospelers ideaal voor op reis. Bovendien heeft de `Portable Cinema` een180 graden draaibaar beeldscherm. Daardoor kan de speler kan altijd zo worden opgesteld dat iedereen het beeld kan zien.

DVD Walkman zorgt voor multimedia-amusement
De D-VE7000S heeft een 7-inch breedbeeld LCD-scherm, geïntegreerde oplaadbare batterij en is niet groter dan een standaard DVD-hoesje. Naast het compacte design en de hoogwaardige technologie ondersteunt deze DVD Walkman veel afspeelformaten zoals DVD, DVD±R/±RW en DVD±R tweelaags schijfjes als CD, Video CD en CD-R/RW. Doordat de nieuwe DVD-Walkman ook DivX-, MP3- en JPEG-formaten afspeelt, zorgt hij voor probleemloos multimedia-amusement.

De Walkman-hoofdtelefoon levert hoogwaardig geluid. De tweede aansluiting zorgt ervoor dat er meer mensen tegelijk kunnen luisteren. Thuis zorgt de luidsprekerstandaard voor een ruimtevullend stereogeluid, of er nu een DVD of CD wordt afgespeeld. De luidsprekerstandaard doet ook dienst als lader voor de geïntegreerde Walkmanbatterij. Een volle batterij biedt een speelduur van maximaal drie uur

In combinatie met het 5.1-kanaals surroundgeluid en de Dolby Digital- en DTS-decoders bieden de vele aansluitopties van de D-VE7000S de mogelijkheid om het model ook als DVD/CD-speler te gebruiken in combinatie met A/V-apparatuur thuis. De meegeleverde afstandsbediening zorgt dan voor extra gemak in elke omgeving.

Overal film kijken met de `Portable Cinema`
De onderste helft van de behuizing van de Sony DVP-FX810 biedt een stevige basis voor het 8-inch breedbeeld LCD-scherm. Het scherm zelf kan 180 graden worden gedraaid, zodat de speler binnen enkele seconden zo kan worden opgesteld dat iedereen het beeld kan zien. Het model werkt zelfs probleemloos in een rijdende auto dankzij de schokbeveiliging in het aandrijfmechanisme. De verbeterde beeldschermkwaliteit optimaliseert de kijkervaring. Om beschadiging te voorkomen is het schermoppervlak voorzien van een speciaal geharde krasvaste laag.

De interne signaalverwerking vindt plaats via een hoogwaardige 12-bits 108MHz video-DAC die vergelijkbaar is met de eenheden in DVD-spelers voor thuis. Dit  staat garant voor een zeer soepele, ruisvrije weergave. De krachtige, geïntegreerde stereoluidsprekers zorgen voor een heldere, gedetailleerde weergave met meer dan voldoende vermogen om omgevingsgeluiden buiten te sluiten.  Een afstandsbediening biedt optimale controle, of de speler nu thuis wordt gebruikt of voor het vermaken van jonge kinderen op de achterbank van de auto. De meegeleverde externe oplaadbare batterij biedt een speelduur van maximaal zes uur bij gebruik van de hoofdtelefoon. Sony levert standaard een auto-adapter mee voor lange reizen.

De DVP-FX810 heeft net als de DVD Walkman twee hoofdtelefoonaansluitingen en biedt compatibiliteit met dezelfde mediaformaten, inclusief DVD, DVD±R en DVD±RW, DVD±R dubbellaags schijfjes en DivX. Het apparaat geeft ook op CD-R/RW gebrande audio-CD`s, MP3-bestanden en foto`s in JPEG-formaat weer.


Consumentenadviesprijs:
DVE-7000: 299 euro
DVE-7000 met carkit: 349 euro
DVP-FX810: nnb

EDITORS' CHOICE