NIEUWSB&W

Experiment - publicatie week 22


Marc Brekelmans | 01 juni 2006 | B&W

Als een autoradio wordt verkocht onder het mom High End te zijn, dan kun je een dergelijk apparaat in gaan bouwen in een auto om te kijken of het zijn ambities waar kan maken. Leuker echter wordt het als je het apparaat aansluit in een HiFi installatie. Kan het dan ook op hoog niveau presteren?

HiFi.nl ging de uitdaging aan en plaatste de Clarion DX-H2 (want daar hebben we het over) in een serieuze HiFi installatie. Dat zo’n experiment de nodige hoofdbrekens kost op het gebied van stroomvoorziening (220V ipv 12V) mag duidelijk zijn. En het resultaat?  Nou. In ieder geval verrassend….

De mensen achter Ruark houden wat minder van experimenten. De Sabre luidsprekers van dit Engelse merk zagen al in 1986 het levenslicht. Gelukkig is er onderhuids wel het één en ander gebeurt om deze monitoren helemaal up-to-date te houden.

Vandaag mogen we ook de start van een nieuwe rubriek en een nieuwe auteur beleven. Journalist Dieter van den Bergh start met de rubriek ‘De muziekbeleving van…`.  Dieter interviewt in deze rubriek mensen die professioneel met muziek bezig zijn. Natuurlijk mocht onze oud hoofdredacteur Rene van Es het spits afbijten.

Afgelopen weekend vond de jaarlijkse High End in München plaats. Verslaggevers Guido de Kanter en Bert Dekkers togen naar Duitsland en doen verslag vanaf de beursvloer.

Software recensies (deze week ook een boekbespreking), een column en “de set van de week” maken deze publicatie weer compleet.

Ook deze week dus weer genoeg leesvoer om de pinksterdagen door te komen,

Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Clarion DX-H2 
De wervende kreten die we bij de lancering van de DX-H2 noteren, passen helemaal in het highend audiowereldje. Hij moet ons volgens zijn ontwerpteam ‘naar de sfeer van de opnamestudio terugvoeren’. Het grote genieten. Om dat werkelijkheid te maken, wordt de complete geluidstrukendoos opengetrokken.

Ruark Sabre III 
Hoe vind je als consument tussen de duizenden luidsprekers van de honderden merken die in Nederland vertegenwoordigd zijn jouw luidspreker?


Achtergrondartikelen

High End Munchen 2006  
De belangstelling voor de High End Messe in München was groot dit jaar. Europa`s grootste beurs op het gebied van top-hifi en video trok dit jaar vele duizenden bezoekers...

De Muziekbeleving van... Rene van Es
Muziek luisteren is bijna een ritueel voor Van Es. Zeker twee keer per week gaat hij er speciaal voor zitten. Midden op de bank, precies tussen de speakers van zijn indrukwekkende set.

EMMA Full Speed Competition 
Dit is het derde jaar dat Stichting EMMA Nederland de EMMA competitie heeft georganiseerd op het Full Speed event in Rosmalen.


Software

Joan as Police Woman – Real Life (CD) 
Joan zingt het zelf: ‘I can be the lighter of your eternal flame’. Niks te veel gezegd, ze roept heel wat vlammetjes op.

Mark Knopfler & Emmylou Harris - All The Roadrunning  (CD) 
Beiden hebben meerdere malen een Grammy in de wacht gesleept. Hij, Mark Knopfler, de lead zanger / gitarist / songwriter van rockband Dire Straits die aansluitend enkele fraaie solo albums uitbracht terwijl hij en passant meerdere films van muziek voorzag en platen produceerde voor Bob Dylan en Randy Newman.

The Byrds - Mr. Tambourine Man (Vinyl) 
Het combineren van folk en rock was al eerder gedaan maar geen enkele groep is er zo bekend mee geworden als The Byrds met hun allereerste album ‘Mr. Tambourine Man’.

Chet Atkins - Mister Guitar (Vinyl) 
Arm en afkomstig van een miezerig boerenbedrijf realiseert Chet zich al jong dat de gitaar zijn enige manier is om los te komen uit het milieu waarin hij is opgegroeid.

Vinylfanaten, door Robert Haagsma (boek)   
Aan bod komen manische verzamelaars van het werk van The Beatles, van Iron Maiden, van Bob Dylan; het levert soms mooie verhalen op.

MERK

EDITORS' CHOICE