NIEUWSB&W

Philips Blu-ray recorder


Redactie HiFi.nl | 08 juni 2006 | B&W

(gezien op het Internet)

Philips toont deze week in Taiwan haar jongste Blu-ray recorder voor hd dvd`s, en belooft die hier over twee maanden op de markt te zullen brengen.

Op de Computex beurs in Taiwan toont Philips haar TripleWriter voor de pc met als nummer SPD7000. In augustus moet die op de Nederlandse markt beschikbaar komen.De TripleWriter is zo genoemd omdat Philips het apparaat geschikt heeft gemaakt voor cd, dvd en Blu-ray. Het ding kan zowel afspelen als opnemen.De snelheid is 2x 72 Mb/s op de Blu-ray varianten BD-ROM (voorbeschreven), BD-R (eenmaal opnemen, niet uitwisbaar) en BD-RE (herschrijfbaar). De recorder kan verder vrijwel alle bestaande dvd- en cd-standaarden aan.

De opslagschijfjes krijgen een formaat van 25 en 50 Gigabyte. Ze komen in de twee variaties op de markt: BD-R en BD-RE. Philips spreekt van een `revolutionaire` nieuwe beschermingslaag om beschadiging te voorkomen. Deze is veel robuuster dan van de huidige cd- en dvd-schijven, die voor gewoon gebruik door de consument eigenlijk te kwetsbaar zijn.

Het nieuwe systeem past gezien de capaciteit goed bij HD, maar komt voor opnames van HD-wedstrijden van het WK voetbal wel twee maanden te laat op de markt.

De schijf is geschikt voor negen uur HD-filmopslag, 23 uur standaard kwaliteit video en 72 uur aan muziek-cd opnames. Philips zal met de nieuwe recorder Nero 7 Essential digitale opnamesoftware meeleveren.

MERK

EDITORS' CHOICE