NIEUWSB&W

Vodcasts bij HiFi.nl


Albert Jan van Weij | 19 juni 2006 | B&W

(van de redactie)

Hifi.nl heeft een officiële start gemaakt met Vodcasting, een vorm van video on demand via internet. Vanaf nu zal ongeveer maandelijks nieuwe redactionele video beschikbaar zijn in formaten die uiteenlopen van kleiner dan een iPodscherm tot HDTV. Om het gebruikers makkelijk te maken kunnen ze het downloaden automatiseren met Apple’s gratis programma iTunes.

De eerste experimenten met video op Hifi.nl dateren van een aantal jaren geleden (VAD Show 2002 en  Doelen Lente HiFi Show 2003 - red. ), maar het is van de laatste maanden dat het maken van video professioneel en op regelmatige basis ter hand is genomen.

“Door vodcasts aan te bieden willen we de mooiste A/V nóg krachtiger promoten,” aldus hoofdredacteur Marc Brekelmans, “en door de Vodcasts aan te bieden binnen iTunes, maken we het onze kijkers veel makkelijker.” Met deze link vindt u de Hifi.nl Vodcast in iTunes.

De Vodcasts worden verzorgd door Jiri Buller, in samenwerking met de redactie van HiFi.nl.

Een Hifi.nl bezoeker die geen iTunes heeft, kan de gewenste Vodcasts handmatig downloaden, in het formaat dat hem of haar past. Hifi.nl heeft ook een complete handleiding online gezet, die gebruikers in begrijpelijk Nederlands op weg helpen met Pod- en Vodcasting. Deze handleiding is veel breder dan de Vodcast van Hifi.nl alleen. U vindt al het genoemde onder www.hifi.nl/casting.

MERK

EDITORS' CHOICE