NIEUWSB&W

Op HiFi.nl - publicatie week 25


Redactie HiFi.nl | 22 juni 2006 | B&W

Deze week weer een flink aantal artikelen te lezen op HiFi.nl. Hieronder vindt u een overzicht van wat onze redactie zojuist publiceerde. En vergeet u ook niet even te kijken op: onze "casting" pagina met een aantal leuke filmpjes over onder andere Rhapsody en Audiac. Een andere tip (we blijven het herhalen, want het is veel te leuk) is de rubriek my.hifi.nl, alwaar u honderden Stereo en Home Cinemasets kunt bekijken van lezers van HiFi.nl.

Zoals altijd wensen wij u veel leesplezier!

Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nlNieuw op HiFi.nl

Hardware

Hobo Special Edition Dali Ikon 2 en 6 luidsprekers
HiFi.nl voelt de Dali Ikon 2 en 6 aan de tand zoals gefabriceerd volgens specificaties van Hobo HiFi. Een primeur want net verkrijgbaar bij de winkelketen. Conclusie: "Ik durf wel te stellen dat ze als voorbeeld mogen dienen voor veel andere fabrikanten en dat die een harde dobber hebben aan het evenaren van de kwaliteit in bouw en in weergave. Het is in Hobo Hifi te prijzen dat een stukje extra marge, die de wet van de grote getallen met zich brengt, teruggestopt wordt in de luidsprekers en ze daarmee nog wat hoger op de ladder van “meest begeerd product” zet."

EAR/Yoshino 834P Signature
Na het resultaat dat ik behaalde met een vorige buizen phono versterker trok ik de stoute schoenen aan en regelde een EAR 834P versterker die geschikt is voor MM en MC elementen. EAR, dat staat voor Esoteric Audio Research, is het geesteskind van wonderboy Tim de Paravicini. Tim is wereldberoemd in zowel de studio als de huiskamer. Van zijn hand komen een aantal audio juweeltjes die in de loop der jaren zowel door zijn eigen bedrijf EAR/Yoshino zijn geproduceerd als door derden.

Achtergrondartikelen - Hi-Visit
HiFi.nl op bezoek bij Henk Geurtsen van Servi-Q: “Je hebt `het` met iets, of je hebt het niet. Een product, of een merk, kan je al te pakken hebben voordat je er erg in hebt. Als eindgebruiker geldt dat, als je bij je dealer staat, maar voor mij geldt dat net zo goed, op zakelijk vlak. Ja, ik heb `het` met al mijn merken. Eigenlijk overstijgt dat het zakelijke.”

 

Achtergrondartikelen - column

Vakantiegeld
Op vakantie gaan of het vakantiegeld aan iets anders spenderen. Een dilemma waar velen elk jaar mee worstelen zo bleek uit onze poll van vorige week. Zo ook Rene van Es: "Blijft de vraag wat ik met mijn vakantie geld kan doen. Naar Frankrijk, thuisblijven en klussen of het budget besteden aan nieuwe apparatuur cq nieuw beeld. In alle eerlijkheid wil ik best een jaar thuis blijven en iets fraais kopen...

Achtergrondartikelen - Interview

De muziekliefbeleving van... Martin Goosen
“Ik, de nestor van de Nederlandse hifi? Nee hoor, echt niet”, zegt een bescheiden Martin Goosen (geboren in 1941). “De nestor, dat is iemand als Harrie A. Van Hessen, oprichter van TransTec en één van mijn leermeesters. Ik ben nog veel te jong om nestor te zijn, ik begin het net allemaal een beetje te begrijpen.” Een audiofiel wil Goosen ook niet genoemd worden. “Bah nee, wat een vreselijk scheldwoord, wat is dat voor een afwijking?’

Achtergrondartikel - door een lezer

Een set uit de rubriek my.hifi.nl
HiFi is niet alleen voor 35-plussers. Rob Henckens, 22 lentes jong, is daar het levende bewijs van. Bekijkt u zijn eigen topset maar in my.hifi.nl.Software

L`enfant (DVD film)
Iedere drie jaar voegen de Waalse broers Dardenne een indringende film toe aan hun veelbekroonde oeuvre, waarin problematische tieners aan de rand van de samenleving centraal staan. Na Rosetta mochten ze voor L`enfant zelfs voor de tweede keer een Gouden Palm voor de beste film in ontvangst nemen in Cannes, een eer die weinig filmmakers gegund is. Tussendoor kreeg Olivier Gourmet ook nog een palm voor zijn acteurprestatie in Le fils.

DJ Freelancer Hellraiser/Paul McCartney - Twin Peaks (LP)
Paul McCartney is niet vies van experimenteren. Eerder bracht hij al albums uit met lounge en dance muziek onder de naam The Fireman (´Strawberries Oceans Ships Forest´, 1994, en ´Rushes´, 1998). Later (in 2000) produceerde hij een geluidscollage cd onder de projectnaam ´Liverpool sound college´ met muziek- en interviewfragmenten van onder andere The Beatles. Al deze projecten waren min of meer stiekem of er werd erg weinig ruchtbaarheid aan gegeven.

Charlie Haden - Land of the sun (CD)
Medio 2004 lag er een nieuwe CD in de schappen van bassist Charlie Haden. Tien ingetogen stukken, voornamelijk van de inmiddels overleden Mexicaanse pianist / componist José Sabre Marroquín en gearrangeerd door Gonzalo Rubalcaba.

Placebo - Meds (LP)
Tien jaar na het ontstaan van de groep brengt Placebo met ‘Meds’ het vijfde studioalbum uit. Het eerste sinds het uit 2004 daterende ‘Sleeping with Ghosts’ waarvan 1,4 miljoen exemplaren verkocht zijn. Of dat met deze nieuweling eveneens zal lukken is zeer de vraag.

Duke Ellingtun - Blues in Orbit (CD)
‘Blues in Orbit’ is grotendeels het resultaat van twee opnamesessies op respectievelijk 2 en 3 december 1959, beiden om twaalf uur ’s nachts. Aan de ongewone tijd liggen niet alleen de populariteit van Ellington, maar ook de grote vraag naar opnametijd bij Columbia’s studio aan East 30th Street ten grondslag.

MERK

EDITORS' CHOICE