NIEUWSB&W

Verity Audio in Benelux


Redactie HiFi.nl | 14 juli 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Chesky Records, Classic Records, Belvedere Audio, Dynalink, Fidelio Audio… allemaal opnamelabels die een goede opnamekwaliteit hoog in het vaandel dragen en die door veel muziekliefhebbers gekoesterd worden. Hoe bereiken deze labels hun hoge kwaliteit?

Een groot deel ervan is natuurlijk ervaring en kunde. Een ander deel van het plaatje is de gebruikte apparatuur. Je mag immers nog zo bedreven zijn, zonder goede apparatuur komt er nooit iets moois uit. En qua apparatuur hebben al deze labels al minstens één merk gemeen, namelijk Verity Audio. Al deze labels gebruiken namelijk de luidsprekers van Verity Audio als monitor.


De Salastro en een close-up van de Parsifal Encore

Verity Audio is een Canadees bedrijf, dat opgericht werd in 1994 opgericht door Bruno Bouchard and Julien Pelchat. Deze mannen kenden elkaar vanuit een gemeenschappelijk verleden bij Oracle. Vanuit de samenwerking bij Oracle groeide het idee voor Verity Audio. De filosofie van Verity Audio valt samen te vatten als een mix van uitmuntende bouwkwaliteit, perfecte afwerking, een bloedmooi uiterlijk en zeer hoge eisen op het gebied van geluidskwaliteit. Door een consequent naleven van deze filosofie is Verity Audio op een relatief korte periode uitgegroeid tot één van de beste luidsprekermerken op deze wereld. Het is dan ook geen wonder dat ze niet alleen door de beste opnamestudios gebruikt worden, maar ook voor veel fabrikanten dienen als referentieluidsprekers. Zo sieren Verity Audio luidsprekers luisterruimtes van onder andere dCS en Nagra.

Verity Audio kende al even een sluimerend bestaan op de Belgische en Nederlandse markt. Sinds kort is het merk van importeur verwisseld en zal het merk meer van zich laten horen. Hierdoor zullen meer mensen de kans krijgen om van hoge kwaliteitsopnames te genieten zoals het bedoeld is. Voor meer informatie kan u zich wenden tot:

Multitrade Belgium
0032 (0)3 315 07 37
0032 (0) 474 525355
http://www.multitradebelgium.com
http://www.verityaudio.com

MERK

EDITORS' CHOICE