NIEUWSElektor

Elektuur Masterclass `luidspreker`


Redactie HiFi.nl | 21 juli 2006 | Elektor

(ingezonden mededeling)

Beek - Op 21 oktober 2006 organiseert het elektronicatijdschrift Elektuur een masterclass over het ontwerpen van luidsprekers. De cursus wordt verzorgd door akoestiekspecialist Ing. Peter Swarte, ondermeer docent aan de Hogere Cursus Akoestiek in Antwerpen.

Het doel van de masterclass is om unieke kennis te ontsluiten voor een brede groep audio doe-het-zelvers en audioliefhebbers.  

In navolging van de succesvolle audio masterclasses in maart van dit jaar organiseert Elektuur nu de masterclass luidsprekers ontwerpen. Deze masterclass concentreert op het kiezen van de juiste behuizing in relatie met de het type luidspreker. In de cursus van Ing. Peter Swarte wordt de theorie en de praktijk van moderne luidsprekersystemen behandeld. Aan het eind van de dag begrijpt de cursist de invloed van de behuizing op de akoestiek, en kan hij/zij de opgedane kennis toepassen in eigen projecten.

De masterclass wordt verzorgd door natuurkundige Ing. Peter Swarte. Als ontwerper bij Philips heeft hij vele systemen verder ontwikkeld en vernieuwd, waaronder basreflex systemen, luidsprekers met extreem grote membraanuitslagen, resonantievrije luidsprekers en luidsprekers voor “moeilijke” akoestieken.

Data en prijzen:
De Masterclass Luidsprekers ontwerpen wordt gegeven op 21 oktober 2006 in Eindhoven. De deelnamekosten bedragen 119 euro (incl. lunch). Elektuur-abonnees krijgen 10% korting.

Inschrijven en meer informatie zie: website Elektuur

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Achtergrond
  Hifi op budget - tot 50.000 euro
  Achtergrond
  lees meer »
 • Review
  Review: Pro-Ject Pre Box S2 - compacte klasse
  Review
  lees meer »