NIEUWSB&W

Final Sound versterkt team


Redactie HiFi.nl | 04 augustus 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Woburn, MA and Veghel, Netherlands—July 19, 2006,  Final Sound Solutions, de innovator in hoge definitie- en platte elektrostatische luidsprekers voor stereo en hometheater, heeft een tweetal belangrijke benoemingen gedaan teneinde het wereldwijde verkoopteam te versterken. Nancy Weiner is toegevoegd aan het Amerikaanse team als Senior Director of Sales. Rob Wierenga maakt vanaf nu deel uit van het Nederlandse team als Europese Sales Manager.

Nancy Weiner heeft méér dan 26 jaar ervaring in de audio- en video industrie. De afgelopen drie jaar consulteerde zij, als VP of Marketing and International Sales, bij coNEXTion Systems. Daarvoor was zij Director of Sales and Marketing bij Atlantic Technology International en bekleedde posities op het gebied van verkoop-, marketing- en financieel management  bij Kloss Video Corporation en NAD (USA)/Lincolnwood Ltd. and Lenbrook America, de distributeur van NAD electronica en PSB luidsprekers. Nancy heeft een uitgebreide achtergrond in product ontwikkeling en testte luidspreker voor vele bekroonde luidsprekermerken.

Rob Wierenga is een veteraan in de consumenten electronica branche. Hij start bij Final Sound na een loopbaan van zowat twintig jaar bij leidende consumenten merken zoals Pioneer, Samsung en Thomson. De afgelopen drie jaar was hij werkzaam voor Thomson en verantwoordelijk voor Pan European accounts en Buying Groups. Daarvoor werkte hij acht jaar voor Samsung en speelde een cruciale rol in het opzetten van een sterk distributie-netwerk in de Benelux. Gedurende die tijd groeide de omzet die hij aan de man bracht van niets tot méér dan vijfentwintig miljoen Euro. Zijn loopbaan startte hij bij Pioneer, hij werkte daar gedurende acht jaar en hield zich aanvankelijk bezig met home audio.

“Terwijl we bezig zijn met het wereldwijd uitrollen van een hele nieuwe lijn van elegante, platte high definition luidsprekers, voorzien van de nieuwe inverter-technologie, werd het noodzakelijk om de beste sales-mensen uit de industrie te vinden om onze verdere expansie in de markt krachtig te begeleiden”, aldus Gijsbert van den Brink, CEO van Final Sound Solutions. "Nancy en Rob behoren bij de besten uit de industrie en we kijken er naar uit om samen de uitdaging aan te gaan om  onze business te laten groeien.”

Final Sound heeft in de afgelopen twee jaren een hele nieuwe technologie voor elektrostaten ontwikkeld. De exclusieve Inverter Technology resulteert in een hogere impedantie voor het paneel. Dat maakt de toepassing van betaalbare versterkers met een lagere vermogensontwikkeling veel makkelijker. Eerder hadden high-performance elektrostatische luidsprekers altijd krachtige- en dure versterkers nodig om de panelen voldoende uit te kunnen sturen. Daar komt bij dat de nieuwe inverter een veel breder stereo-beeld neerzet dan het geval is bij traditionele elektrostaten.

De inverter luidsprekers zijn uniek, omdat elk paneel het volledige spectrum van hoge-, midden- en lage tonen weer kan geven. Traditionele dynamische systemen met conussen, hebben voor elk deel van het frequentie-spectrum een aparte driver nodig. Dat kan vervormings- en fase-problemen geven in de overgangsgebieden tussen deze drivers. Die problemen treden veel minder op bij elektrostatische weergevers.

MERK

EDITORS' CHOICE