NIEUWS

BMB `Triangle` videobrug


Guido de Kanter | 26 augustus 2006

(van onze redactie)

BMB introduceert de VL88, een zend- en ontvangststsyteem voor analoge draadloze video-overdracht. Het systeem, dat bestaat uit een zender en een ontvanger, werkt in het 2.4 GHz-spectrum, dat bekend is van WiFi (draadloos internet).

BMB belooft dat de VL88 signalen van Dvd-spelers, videorecorders, Sat- of Digitenne ontvangers door het hele huis beschikbaar maakt voor gebruik met een secundaire televisie.

De `transmitter`, die overigens analoog zijn werk doet, is geschikt voor signalen op Scart- en composietbasis, die het op ÚÚn van vier verkiesbare kanalen de lucht in stuurt. Zo kunt u ofwel meerdere draadloze beeldverbindingen maken in huis, dan wel zorgen dat het beeldsignaal en WiFi elkaar niet in de haren vliegen. Ten opzichte van de meeste vergelijkbare systemen heeft de VL88 het voordeel van overdracht met radiogolven: daarmee kunnen binnenshuis afstanden worden overbrugd tot 50 meter. Voor de reguliere infrarood werkende collega`s is nodig dat de apparaten elkaar letterlijk `zien`.

De ontvangers tenslotte, hebben een infrarood-oogje aan boord dat commando`s van afstandsbedieningen aanneemt. Het zendstation geeft die signalen vervolgens weer infrarood door, zodat de bron-apparaten bediend kunnen worden alsof ze bij de secundaire TV staan. Volgens BMB`s Jan Arendse is het meest bijzondere aan het systeem het driehoekige uiterlijk met een uitklapbaar schoteltje. De adviesprijs bedraagt 69 euro voor een set van zender en ontvanger.

EDITORS' CHOICE