NIEUWS

Nieuwe lijn Telefunken


Redactie HiFi.nl | 27 augustus 2006

(ingezonden mededeling)

Herintroductie merk Telefunken met technologische hoogstandjes
 
Berlijn, 24 augustus 2006
- Telefunken, met 20.000 patenten pionier in de elektronicasector, kondigt deze week een reeks innovatieve televisies aan. Hiermee komt het merk na enkele jaren van afwezigheid terug op de Nederlandse markt. Onder de nieuwe productielijnen vallen draadloze televisies en televisies met zes in plaats van drie primaire beeldkleuren.


 
Draadloos kijkgenot

Telefunkenís Ď5.2 GHz Digital Wireless Large Flat Screen TVísí is een serie draadloze flatscreen HD Ready televisies, leverbaar in 37, 42 en 50 inch. Deze serie maakt lelijke kabels overbodig. De TV hoeft daarnaast niet meer aangesloten te worden in de buurt van andere entertainment apparatuur. De strak ontworpen televisies zijn zo aan de muur te bevestigen, zonder ook maar ťťn storend kabeltje. Bijkomend voordeel is dat kijkgenot niet beperkt blijft tot de woonkamer: TV kijken in de keuken of zelfs de tuin is geen enkel probleem!
 
Het draadloze systeem is dankzij haar 5.2 GHz transmissie, volledig vrij van storingen en onderbrekingen in de programmering. Dit zijn veel voorkomende problemen bij minder verfijnde, laagfrequente draadloze technologieŽn. Telefunken garandeert met haar Ď5.2 GHz Digital Wireless Large Flat Screen TVí het beste draadloze TV-systeem voor dvd-spelers, thuisbioscoopsystemen, satelliettuners en terrestrial tuners. 
 
Kleurrijk spektakel
Voor een super helder beeld, introduceert Telefunken een lijn HD Ready LCD-TVís met vier en vijf primaire kleuren. Aan het standaard beeldkleurengamma rood, blauw en groen (RGB), zijn in deze serie twee primaire kleuren toegevoegd: geel en cyaan (turkoois). Door de uitbreiding van het RGB-spectrum, kunnen consumenten van een beeld genieten dat tegelijkertijd kleurrijk, levendig en helder is.


 
Telefunkenís 50 inch HD Ready DLPģ-televisie heeft zes primaire kleuren, de eerste in zijn soort in Europa. Naast geel en cyaan is magenta aan het kleurenpakket (rozerood) toegevoegd. Dankzij de DLPģ technologie in combinatie met BrilliantColorô technologie van Texas Instruments, laten deze televisies kijkers genieten van een optimaal beeld op een groot scherm. En dat tegen een beduidend lagere prijs dan Plasma- of LCD-televisies.
 
Telefunken maakt voor haar televisies gebruik van de milieuvriendelijkste technologie (ontwikkeld door Genoa) die op dit moment beschikbaar is. Het energieverbruik en de warmteproductie van de televisies zijn daardoor laag.
 
Full HD LCD-TVís
Met Telefunkenís nieuwe serie Full HD-televisies van 37 inch en 42 inch kunnen consumenten genieten van hun eigen thuisbioscoop. De beeldresolutie van deze TV is met 1080p vier keer beter dan de resolutie volgens de Standard Definition (SD) en twee keer beter dan HD-Ready TVís.


Beschikbaarheid
De Telefunken televisies zijn vanaf november 2006 leverbaar in Nederland.

EDITORS' CHOICE