NIEUWSVelodyne

Velodyne SubContractor


Redactie HiFi.nl | 29 augustus 2006 | Velodyne

(ingezonden mededeling)

Velodyne Acoustics, al 20 jaar nummer één in subwoofertechnologie, introduceert de zeer gemakkelijk te installeren SubContractor serie Custom Install produken, bestaande uit 4 verschillende subwoofers en een krachtige versterker.

De subwoofermodellen SC-8, SC-10, SC12 en SC-15 zijn zo compact mogelijk gehouden, met een geringe diepte en een vlak achterpaneel, zodat deze zo goed als overal kunnen worden geplaatst. De modellen worden aangestuurd door de SC-1250 versterker, die met gewone speakerkabels kan worden aangesloten. De subwoofers kunnen ook ‘down-fired’ worden gebruikt (met de driver naar beneden). Voor dit doel zijn voetjes meegeleverd.


Mogelijkheden:

  • Ongelooflijk makkelijk te installeren en aan te sluiten met conventioneel speakerdraad
  • Klein en ondiep (de SC-8 is slechts 23 cm diep!)
  • De Front-firing gesloten behuizing kan ook down-firing worden gebruikt (voetjes meegeleverd)
  • Elengante zwarte ‘pica’  afwerking
  • De bijbehorende SC-1250 versterker kan 1 of 2 subwoofers aansturen (apart leverbaar)

De SC Serie subwoofers gebruiken Velodyne’s multi-laags kevlar verstevigde conussen in een gegoten aluminium chassis met enorme magneten. Iedere driver heeft de voor Velodyne unieke dubbel-gewonden spreekspoel, voor een lineaire slag en de benodigde hitte-dissipatie om het gigantische uitgangsvermogen van de SC-1250 versterker te kunnen verdragen. Plaatsing van de SC-8, 10,12 en 15 is zeer eenvoudig door de kleine afmetingen, de externe versterker en verzonken luidsprekeraansluitingen.

De SC-1250 klasse D versterker is rack-monteerbaar en heeft 3000 W dynamisch en 1250 W RMS continue vermogen. De SC-1250 heeft bovendien DSP controle, een ingebouwde 7-bands automatische ‘room eq’, een 12 V trigger, een IR repeater jack en RS-232 besturing en wordt geleverd met een meetmicrofoon (voor de room eq), een infrarood afstandsbediening en rack montagemateriaal. Met normale speakerkabels kunt u tot twee SC serie subs aansluiten op de SC-1250. De crossover- en volume-regelingen bevinden zich op de voorzijde, almede de microfooningang voor een eenvoudige installatie.

De SubContractor serie is vanaf begin november verkrijgbaar en zal in de komende tijd nog worden uitgebreid met onder andere in-ceiling en in-floor subwoofers..
 
Importeur voor Nederland
Beter Beeld en Geluid
Jeroen Boschplantsoen 87
1318 HC Almere
Tel: +31-(0)6-4622 6586
Fax: +31 (0)84 749 7722

EDITORS' CHOICE