NIEUWSB&W

FM-zender voor iPod


Redactie HiFi.nl | 17 september 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Schiphol-Rijk september 2006 - Gebruikers van iPod- en MP3-spelers in Europa kunnen nu ook de muziek op hun spelers beluisteren met behulp van de FM-stereozender van Belkin. De TuneCast II FM-zender brengt een verbinding tot stand tussen een draagbare muziekspeler en je autoradio of de stereo-installatie in je woning met behulp van FM-radiogolven.

Belkin heeft de goedkeuringsprocedures van de Europese CEPT (European Conference of Postal and Telecommunications administrations) nauwlettend gevolgd en kan nu het eerste product introduceren dat voldoet aan de opgestelde normen. De eerste landen die al toestemming hebben verleend voor het gebruik van de FM-band voor apparaten met een laag vermogen zijn Duitsland, Zwitserland en IJsland.

De TuneCast II scant de FM-frequenties 88,1 tot 107,9 MHz en selecteert de beste frequentie voor het beluisteren van muziek. Het apparaat biedt tevens de mogelijkheid vier FM-frequenties op te slaan in het geheugen, zodat later snel en eenvoudig het beste kanaal terug te vinden is voor het beluisteren van muziek.

De TuneCast II hoeft niet handmatig in- of uitgeschakeld te worden. Dit gebeurt namelijk automatisch als er een audiosignaal opgevangen wordt. Als er gedurende een periode van 60 seconden geen signaal meer wordt opgevangen, gaat de TuneCast II automatisch weer uit. Zo gaan de batterijen langer mee en is het nog makkelijker om zorgeloos muziek te beluisteren.

De TuneCast II hoeft slechts op de hoofdtelefoonaansluiting van een iPod, MP3-, cd- of cassettespeler aangesloten te worden. Zo kan de zender het signaal naar een heldere FM-frequentie van je autoradio of de stereo-installatie in je woning versturen.

Voordelen

  • Eerste universele FM-zender die voldoet aan de EU-normen voor het gebruik van Band II voor apparaten met een laag vermogen
  • Verzendt signalen via de FM-kanalen 88,1 107,9 MHz
  • Wordt geleverd met een gelijkstroomkabel voor gebruik zonder batterijPrijzen en beschikbaarheid

TuneCast II Mobile FM Transmitter F8V3080eaBLK: 41.95 euro

MERK

EDITORS' CHOICE