NIEUWSB&W

Vuur! - publicatie week 38


Marc Brekelmans | 21 september 2006 | B&W

Vandaag hebben we heel veel leuks te melden op HiFi.nl. Een compleet nieuwe applicatie, wederom een filmverslag maar deze keer van een winkel, een geweldige prijsvraag, een luisterbezoek bij een My.Hifi gebruiker, een artikel over luidsprekeropstelling en een column van een eenmalige columnist over het ongeveer 7-jarige bestaan van HiFi.nl. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Vanaf vandaag kunt u kennis maken met een compleet nieuwe rubriek binnen HiFi.nl. Niet zo maar een rubriek, maar een rubriek waarin u veel, heel veel informatie kunt vinden over Hifi-apparatuur. Bent u op zoek naar specifieke produkten, advies verkoopprijzen, winkels of recensies? U vindt het in de Hi-Find van HiFi.nl.

De Hi-Find is een enorme database met daarin heel veel hifi-apparatuur, specificaties van die apparatuur, advies verkoopprijzen, waar u het kunt kopen en wat de mening is van vakmensen. Niet alleen de mening van HiFi.nl, maar ook die van tijdschriften als HVT, Vi-fi en Music Emotion.
Weet u wat? Neem zelf maar eens een kijkje en ontdek de vele mogelijkheden van de Hi-Find. We zijn nog in de Bèta-fase, dus zouden we het op prijs stellen als u eventuele `bugjes` aan ons wilt melden via hifind@hifi.nl.

Video en fotografie neemt een steeds belangrijkere plek in in ons dagelijks leven. Veel mensen beschikken over een mobieltje waarmee je kunt fotograferen of zelfs filmen. Het consumeren van informatie geschiedt steeds vaker in bewegende beelden. Ook wij `ontkomen` daar niet aan, en dat vinden we helemaal niet erg. Vandaag presenteren we een video Hi-Visit. Hobo Hifi in Den Bosch heeft de primeur.

Ik wil u ook graag informeren over onze nieuwe prijsvraag. In samenwerking met B&W luidsprekers kunnen we een set limited Edition DM601 S3 luidsprekers verloten onder de deelnemers van de Fatboy Slim prijsvraag.

HiFi.nl is al weer zeven jaar online. In die zeven jaren is er veel gebeurd. Initiatiefnemers Jean-Pierre Joos en Hans Tebbens schrijven daarom ook maar eens een column.

Ik wens u weer veel leesplezier,
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl

 

Nieuw op HiFi.nl

Achtergrondartikelen

Opstelling luidsprekers  
Iedereen weet, dat bij het zoeken naar een nieuwe woning, de locatie uiterst belangrijk is. Voor de juiste opstelling van luidsprekers geldt eigenlijk hetzelfde ....

Hi-Visit Hobo Hifi Den Bosch
HiFi.nl toog met de videocamera naar het Brabantse Den Bosch om daar één van de in totaal negen Hobo filialen te bezoeken.

Vuur!
Acht uur daarvoor stoken we de vuurkorf flink op. Het is zwoel buiten, maar het vuur moet fikken, dat begrijpt u vast wel. We hebben weer een HiFi.nl gesprek. Met beide laptops in de aanslag zitten we aan een klein houten tuintafeltje en werken aan ons bedrijfsplan.

Filmpjes op Vi-fi en HiFi.nl 
Het is opmerkelijk dat twee Nederlandse (internet) audiotijdschriften wereldwijd misschien wel de enige aanbieders zijn van video podcasts.

Luisterbezoek...Sander Bosma 
Je hebt een lekker klinkende set, compleet en niet toe aan vervanging en dan win je met een fotowedstrijd van HiFi.nl nóg een set.


Software

Ravel – Roger Muraro (CD) 
De pianowerken van Maurice Ravel behoren tot het mooiste wat ooit voor dat instrument geschreven is. Ik ben niet de enige die dat vindt; vele briljante pianisten namen de werken, samen goed voor twee goedgevulde CD’s, al op.

Gerry Mulligan meets Ben Webster (Vinyl)
Wat komen er voor liefhebbers van mainstream jazz toch regelmatig mooie re-issues uit op die dikke zware zwarte plakken. Neem nu bijvoorbeeld deze door Speakers Corner Records heruitgebrachte schijf die behoort tot het rijtje ‘Gerry Mulligan meets……’ waarin ook de evenmin te versmaden sessies met Johnny Hodges en Paul Desmond thuishoren.

Mel Tormé - Swings Shubert Alley (Vinyl) 
In het begin van zijn carrière werd hij door disc jockey Fred Robbins uit New York afwisselend bestempeld als ‘Mr. Butterscotch’ en ‘The Velvet Frog’. Mel vond het vreselijk maar met name die laatste nickname is hem zijn hele leven, tot aan zijn overlijden op 5 juni 1999 in Beverley Hills, blijven achtervolgen.

Het Zuiden (DVD) 
Martin van Koolhoven heeft zich afgelopen jaren laten kennen als een even productief als veelzijdig filmmaker. Kinderfilm (Knetter) of multi-culti komedie (Het Schnitzelparadijs), hij maalt er niet om. De twee films op deze DVD, de televisiefilm Duister Licht en de psychologisch thriller Het Zuiden laten de duistere kant van deze interessante filmmaker zien.

MERK

EDITORS' CHOICE