NIEUWSLiving Voice

Living Voice in Nederland!


Redactie HiFi.nl | 09 oktober 2006 | Living Voice

(ingezonden mededeling)

Living Voice luidsprekers – Ze spreken voor zichzelf!

Met trots importeert Beter Beeld & Geluid een nieuw en veelbelovend luidsprekermerk in Nederland: Living Voice! Dit Britse merk bestaat al 10 jaar en is door zijn eigenwijze ontwerper Kevin Scott vooral beroemd geworden met vrij extreme en dure hoornsystemen: de Air Scout en Air Partner. Van deze topproducten is de Auditorium serie afgeleid, met een veel lagere prijs en meer conventionele verschijning.

De luidsprekers van Living Voice zijn door de pers al unaniem positief ontvangen en zijn de referentieweergevers geworden van recensenten Roy Gregory en Jason Kennedy van Hifi+, Edward Barker van de website 6Moons.com en van het Canadese blad Ultra High Fidelity. Ook won het merk prijzen bij bladen als The Absolute Sound en Hifi+ en werden ze vaak verkozen tot ‘Best sound’ op diverse audioshows.

De Auditorium lijn bestaat uit luidsprekers met praktische afmetingen en een simpel, maar fraai uiterlijk. Diverse handgeselecteerde en gespiegelde fineerafwerkingen zijn verkrijgbaar. De luidsprekers vallen op door hun zeer muzikale ‘allround’ karakter en een royaal geluidsbeeld en dynamiek. De tonale balans is rijk en vol, zonder transparantie of snelheid in te boeten. De bas valt op door zijn definitie, gewicht en snelheid, zonder overgedempt te klinken. Bovenal is de weergave uitgesproken homogeen, ritmisch en muzikaal. Living Voice maakt luidsprekers voor de ware muziekliefhebber en dat is dit keer eens geen loze uitdrukking!

Alle modellen spelen luid met slechts weinig vermogen en zijn een zeer lineaire belasting voor de versterker, vanwege hun hoge gevoeligheid van 94 dB en een minimale impedantie van 6 Ohm over het gehele frequentiespectrum. Een buizenversterker met een vermogen boven de 8 W is al genoeg voor een behoorlijk geluidsniveau.

Alle modellen (Auditorium II, Avatar II, Avatar OBX-R2, Avatar IBX-R2 en Avatar OBX-RW), hebben dezelfde bescheiden afmetingen van 104 x 22 x 28 cm, maar verschillen in de gebruikte luidsprekerunits, wisselfilters en kastconstructie. Alle units zijn van ScanSpeak en gemaakt volgens Living Voice specificaties. Bij de OBX-R2 en OBX-RW zijn de wisselfilters extern geplaatst, voor een optimale onderlinge afstand, oriëntatie en trillingsvrijheid van de gebruikte componenten. Veel van de componenten zijn handgemaakt en van absolute topkwaliteit (o.a. gepaard op 2 decimalen achter de komma!). Bij de OBX-RW zijn een aantal componenten ook nog cryogeen behandeld, worden Kondo KSL condensatoren gebruikt en is de interne bekabeling uitgevoerd met Kondo zilverkabel.

Voor meer informatie en prijzen, bezoek de website http://www.livingvoice.nl

Beter Beeld & Geluid is op zoek naar enthousiaste en serieuze dealers voor dit merk. Wij komen de speakers graag demonstreren!

EDITORS' CHOICE