NIEUWS

Benelux – publicatie week 41


Marc Brekelmans | 12 oktober 2006

Nog een week en de 11e editie van de VAD show gaat van start. Ook HiFi.nl en High Fidelity Discs zijn natuurlijk weer aanwezig. High Fidelity Discs met de inmiddels bekende - en nu zelfs nog grotere - stand in de Meierij Foyer, en HiFi.nl in de Internetcorner.

High Fidelity Discs zal nagenoeg het gehele assortiment meenemen naar Veldhoven. Nieuw zijn de luisterzuilen op de stand van High Fidelity Discs. Een beperkt aantal titels (cd) is via deze zuilen te beluisteren. Over beluisteren gesproken; de B&W Fatboy Slim luidsprekers die u kunt winnen op HiFi.nl  zijn ook op de stand van High Fidelity Discs te zien en te horen.

HiFi.nl zal dit jaar weer een verslag in woord en beeld maken van de VAD show. Dit geschiedt via onze speciale VAD pagina’s. Hier vindt u een overzicht van alle deelnemers en nieuwtjes. Tijdens de VAD show zullen we naast het geschreven verslag ook in HD-kwaliteit gaan filmen, oplopend tot 1080p.

U kunt HiFi.nl dit jaar ook treffen in de Internetcorner van het Koningshof. Daar zullen we met een viertal computers staan. In diezelfde Internetcorner vindt u ook een compleet gereviseerde flipperkast. En die kunt u winnen!We verloten de flipperkast namelijk onder onze abonnees. U bent al abonnee op HiFi.nl? Dan dingt u automatisch mee naar deze prijs (en nog vele andere fantastische prijzen ). Nog geen abonnee? Niet getreurd, u kunt ter plekke een gratis HiFi.nl  abonnement nemen en automatisch kans maken op één van die prachtige prijzen. Benieuwd naar de voordelen en voorwaarden van een HiFi.nl abonnement? We lichten het ter plekke graag toe. De flipperkast komen we nog dezelfde week bij u thuisbezorgen!

Maar er is natuurlijk meer dan de VAD show. Deze week hebben we namelijk een recensie van de Totem Forest vloerstaande luidspreker (4000 euro per paar), een verslag van de introductie van de nieuwe Paolo Beduschi topmodellen Vivaldi (ong. 10.000 euro per paar), een Hi-Visit bij Pluimgraaff in Vlaardingen, twee columns en de gebruikelijke software recensies.

Daarnaast hebben we deze week weer een aantal aanpassingen gemaakt aan de site. Vanaf heden zijn Belgische winkels en importeurs ook op HiFi.nl te vinden. Daarmee zijn we nu echt de Audio/Video website voor de Benelux geworden. Nog een leuk en interessante nieuwigheid vindt u in de rubriek ‘winkels’; daar tonen we nu ook een plattegrond waarop u de exacte locatie van de winkel kunt vinden.

Veel leesplezier,
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl

 

Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Totem Forest   
“De totem zal je gidsen”, zegt Wim Verellen van Totem-importeur Joenit. HiFi.nl liet een paar Forests, Totems grootste tweeweg vloerstaanders (4.000 euro/paar) aanrukken om te zien of  de Canadezen hun verheven belofte waarmaken.


Achtergrondartikelen – columns

Introductie Paolo Beduschi Vivaldi  
Op zondag 17 september j.l. introduceerde importeur Sharkwire Nederland in het “Kasteel van Rhoon” de splinternieuwe Paolo Beduschi Vivaldi luidspreker.

Gevoel in Flevoland, door Rene van Es  
Hady Visser hebben opende haar winkel in Lelystad. Met als enig doel: muziek weergave boven apparatuur uittillen naar een niveau waarop emotie en gevoel de overhand krijgen.

Misleidend, door Jakob Gooijer   
De Consumentengids zou ons er voor moeten behoeden dat we foute beslissingen nemen als we iets willen kopen. Niets is minder waar……


Hi-Visit

Pluimgraaff Geluid – Vlaardingen  
“De gevel, prima, die is net vernieuwd”, zegt Pluimgraaffs Paul Witberg als ik de camera pak. “Maar van mij hoef je geen foto’s te maken van het interieur. Niemand wordt daar veel wijzer van: je krijgt wat plaatjes van deels bekende, deels onbekende apparatuur, maar de sfeer van deze winkel breng je toch niet echt over. En al helemaal niet hoe de apparatuur klinkt, en dat is toch het belangrijkste.” Het typeert de man die sinds vijf jaar bij Pluimgraaff de scepter zwaait: de meeste aandacht geldt de klank.


Software

Pixies – Live in Newport / Live at the Paradise in Boston (DVD-muziek) 
Pixies is een legendarisch bandje uit Boston, dat bestond van 1986 tot 1991. Toen slechts in relatief kleine kring bekend, werd de naam pas retrospectief groot toen Kurt Cobain van Nirvana ze als belangrijke bron van inspiratie noemde.

Lonnie Smith - Jungle Soul (CD)  
Na de dood van Jimmy Smith begin 2005 bleef er voor mij nog één favoriet over op het Hammond-orgel: Lonnie Smith. Een veteraan op dit prachtige instrument. Op 28 december aanstaande wordt hij 66 en ik hoop dat hij nog een tijdje meedraait.

Ton Koopman - Opera Omnia 1/Buxtehude (CD)  
Als om “warm te lopen” voor het nieuwe mega-projekt waarmee Ton Koopman en zijn ensembles het integrale kantate-oeuvre van Bach’s grote voorbeeld Dietrich Buxtehude gaan vastleggen op cd’s, heeft Koopman bij wijze van opmaat daarvan, een dubbel-cd uitgebracht met variatiewerken en clavecimbel-suites van deze Deens-Noordduitse grootmeester die destijds werkzaam was als cantor-organist in Lübeck.

David Russell - Renaissance Favorites for Guitar (CD)  
Meestergitarist David Russell speelde al vele albums vol met klassieke voornamelijk Spaanse en Latijns Amerikaanse muziek. Ook barokmuziek, voornamelijk van Bach, staat op zijn repertoire. Op zijn alweer elfde album voor Telarc gaat Russell nog verder terug in de tijd, naar de renaissance, een periode waarin luit en gitaar erg populaire solo-instrumenten waren.

Matchpoint (DVD-film)  
“Het bioscoopsucces!” staat in een wervende rode strook op het hoesje. Niet zonder reden: de eerste film die Woody Allen, tot voor kort per definitie verbonden aan New York, in Engeland maakte was een succes zoals hij er al heel lang geen meer had. Het gevolg van twee briljant uitgespeelde troeven: een verhaal met een verrassende ontknoping en een betoverende Scarlett Johansson. 

EDITORS' CHOICE