NIEUWS

VAD 06: Squeezebox bij Transtec


Redactie HiFi.nl | 13 oktober 2006

(ingezonden mededeling)

TransTec is vanaf heden Benelux distributeur van Slim Devices  

Squeezebox

Slim Devices uit Mountain View, CA (USA) is fabrikant van de Squeezebox, een veelzijdige audio netwerkplayer met een mooi grafisch display, die heel gemakkelijk digitale audio en internet-radio naar uw stereosets streamt. 

Binnen een paar seconden zoekt de Squeezebox 100.000 libraries af, speelt MP3, WAV,FLAC, WMA Lossless, Apple Lossless, Ogg Vorbis en AAC files uit uw computer af. Daarnaast biedt hij toegang tot vrijwel elk internet-radiostation en RSS feed. Brengt o.a. iTunes, MusicMagic, Live365, Shoutcast en Windows Media radio in huis. En streamt muziek naar elke ruimte die voorzien is van een Squeezebox.

De Squeezebox kan overweg met Windows, Mac of Linux, is voorzien van zowel analoge (RCA) als digitale (optisch + coax) uitgangen en is leverbaar in een bedrade of een draadloze uitvoering.

Adviesprijs
Squeezebox vanaf  275 euro.

John Atkinson schreef in Stereophile van september 2006 over de Squeezebox:  "physical discs seem so 20th century! Very highly recommended"


Transporter

Het wordt nog interessanter met de Transporter - de “audiofiele” broer van de Squeezebox. Een uiterst zorgvuldig ontwerp dat mede dankzij de compromisloze selectie van bouwstenen hoogwaardige D/A-omzetting biedt. De toegepaste DAC (AKM AKA4396 Multi-bit Sigma Delta chipset)  en de door Walt Jung ontworpen spanningsregelaars staan borg voor waarlijk "audiofiele" kwaliteit. Kenmerken:
Analoge uitgangen: RCA en XLR (gebalanceerd)
Digitale uitgangen: optisch, coax, BNC(S/PDIF) en AES/EBU gebalanceerd
Digitale ingangen: optisch, coax, BNC(S/PDIF) en AES/EBU gebalanceerd. 
Gebruikte DAC: AKM AKA4396 Multi-Bit Sigma Delta D/A
Decoders: WAV, AIFF, MP3, WMA, FLAC met 24 bit resolutie (44,1, 48 en 96k sampling rate).

Zowel bedraad als draadloos (Wifi) te gebruiken, met infrarood in- en uitgang en RS232 poort. Optioneel is rack mount mogelijk. 

Adviesprijs
Transporter  2000 euro, in zwart of zilver

Introductie van al dit moois in zaal 22 tijdens de komende VAD show (21 en 22 oktober)

EDITORS' CHOICE