NIEUWS

Wie is Pitje? – publicatie week 44


Albert Jan van Weij | 02 november 2006

We weten het echt niet. Het enige wat we zeker weten is dat ie er na de VAD show opeens was. Hij sjouwt hier wat rond op de redactieburelen, het ene moment zie je hem lopen, het volgende moment is ie opeens verdwenen, geen idee waar ie dan blijft.

Hij schijnt zich voor hifi te interesseren maar we komen er nog niet echt achter hoe en waarom. Echt spraakzaam is ie ook al niet, in feite zijn we nog niemand tegengekomen die hem ook daadwerkelijk gesproken heeft. Iedereen is er echter van overtuigd dat ie wel kan praten.

Maar even serieus; we hebben het idee dat Pitje regelmatig op zal duiken in zijn eigen rubriek Pitje. Misschien dat we hem aan de hand van zijn avonturen beter zullen leren kennen.

Even terug naar de publicatie van deze week. Vandaag weer twee nieuwe VAD verslagen, één over surround weergave en de ander over muziek. Komende weken zullen we de VAD verslagpagina nog verder aanvullen met diverse vodcasts, een verslag over High Definition weergave en een verslag van de belangrijkste noviteiten die tijdens de show te zien waren.

Ook hebben we deze week weer een leuke recensie. Eén van de kleinste Totem luidsprekers wordt aan de tand gevoeld. En….. het kleintje wenst geen concessies te doen aan de klank!

Naast de VAD verslaglegging doen we deze week, met behulp van onze collega’s van HVT, weer verslag van de IFA in Berlijn en publiceren we een verslag van de 100% tuning show (met dank aan EMMAnet.nl) die onlangs in Rotterdam gehouden werd.

Veel leesplezier,
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl

 

Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Totem Mite  
Kan een monitorspeaker ondanks haar proportionele beperkingen een compleet geluidsbeeld neerzetten? Als we de wetenschap direct moeten geloven haalt een monitor het niet bij een vloerstaande luidspreker…


Achtergrondartikelen

Pitje
Een ingezonden mededeling van Pitje:

Er doen berichten over mij de ronde als zou ik tegenwoordig voor hifi.nl werken. Dit is incorrect, ik werk niet voor Hifi.nl, sterker, ik werk helemaal niet, nog sterker, ik heb nog nooit gewerkt, en allersterkst, ik zal ook nooit gaan werken.

Een Pitje werkt niet!!

VAD show 2006 – deel 2  
Geen revoluties in stereo. Dit gaf ik al aan in het eerste verslag. Juist het tegenovergestelde lijkt het geval als ik om me heen kijk in de luisterruimtes op de VAD. Zo maar enkele voorbeelden: het ziet er bijvoorbeeld naar uit dat de vertrouwde cd nog lang onze muziekcollectie zal weergeven.

VAD Show 2006 – surround  
Van multimediatoepassingen naar geluidsweergave in surround. Ook dit jaar waren er weer diverse surround opstellingen te bewonderen tijdens de VAD showdagen. Alhoewel het er voor de stereo-fanatics waarschijnlijk al te veel gaan worden, kan het voor de Home Theater liefhebber natuurlijk nooit genoeg zijn.

IFA 2006 – deel 2  
Met dit tweede deel van het beursverslag dat de redactie optekende na het bezoek aan de IFA ook een nieuwe titel. Niet dat de ‘krach’ afgenomen is....

Emma op 100% Tuning  
Stichting EMMA heeft flink uitgepakt tijdens de derde editie van de succesvolle 100% tuning show in Ahoy, Rotterdam.


Software

David Gilmour - On an Island (Vinyl)  
Vrijwel iedereen geeft bij het bereiken van de zestigjarige leeftijd een feest, maar niet iedereen brengt van zo’n party een plaat uit. Tweeëntwintig jaar na de voorganger is het derde soloalbum van David Gilmour vooral een rustig samenzijn met oude vrienden geworden.

Calexico - Garden Ruin (Vinyl)  
Begonnen als indieband speelde Calexico aanvankelijk de muziek die je verwacht van een groep die zich vernoemt naar een stadje in de grensstreek van Californië en Mexico.

Keith Jarrett – Tokyo solo (DVD-muziek) 
ECM loopt nooit voorop bij het omarmen van nieuwe media. In Amerika verscheen dit jaar een eerste SACD, en nu is er de eerste DVD uitgave op het kwaliteitslabel.

Beirut – Gulag Orkestar (CD)
Muziek maken wordt vaak gezien als een uiting van je eigen cultuur, maar zo zit de wereld natuurlijk niet meer in elkaar. Zach Condon is een amper twintigjarige jongen uit Albuquerque (New Mexico) die tijdens reizen in Europa helemaal in de ban raakte van balkanmuziek.

Exils (DVD-film) 
Road movies zijn het genre bij uitstek waar filmmaker Tony Gatlif mee uit de voeten kan. Hij heeft aan een dun verhaallijntje genoeg om spontaan aan het filmen te slaan en juist de essentie van wat hij wil zeggen te ontdekken in de beelden die hij op reis bij toeval aantreft.

EDITORS' CHOICE