NIEUWS

Audioforum: TentLabs Workshop


Redactie HiFi.nl | 04 november 2006

(ingezonden mededeling)

Audioforum organiseert op zondag 19 november een workshop met Guido Tent van TentLabs.

TentLabs is een Nederlands bedrijf, dat gesticht is en geleid wordt door Guido Tent. Guido Tent is een zeer sympathieke Nederlander, die in 1967 dichtbij Eindhoven geboren werd en daar nu nog steeds woont en werkt. In zijn studententijd studeerde Guido analoge elektronica. Hij studeerde af op een project rond de linearitiet van direct verhitte triodes bij het bekende Nederlandse audiobedrijf deJongSystems. Daar heeft hij dan een aantal jaren gewerkt en een schat aan ervaring opgedaan rond het ontwerp en de reparatie van buizenversterkers. Hij wou echter meer en stapte over naar het Philipsconcern. Hier was hij betrokken bij onder andere de eerste digitale DVD-recorder van Philips en een heel aantal applicaties rond high speed DVD recording (voornamelijk in PC’s).

Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en audio bleef hem interesseren. Zo ontwikkelde hij in zijn vrije tijd een High End dac en verschillende op buizen gebaseerde producten. Het ontwikkelen van de dac bracht hem zodanig veel kennis bij iver digitale audio en jitter dat dit resulteerde in een eigen klok met zeer weinig jitter.

Tenslotte verliet hij Philips om zich fulltime aan Tentlabs te wijden. De voornaamste bezigheden van Tentlabs op dit moment zijn:

  • Digitale en analoge audiomodules van zeer hoge kwaliteit
  • Modificatie en reparatie van versterkers en Cd-spelers (buis en transistor)
  • Consultancy op het domein van RF, signaalintegriteit en EMC
  • Design van specifieke modules voor OEM-klanten

Naast Tentlabs is Guido ook nog mede-eigenaar van Grimmaudio, een bedrijf dat tot doel heeft om de best klinkende opnameapparatuur naar de professionele markt te brengen.

Zoek je schroevendraaier en soldeerbout dus alvast bij elkaar, audioforum.be goes technical! Wat we voorstellen… CD-spelers zijn een interessant fenomeen. Jitter, voeding, componenten,… Alles is van belang om de perfecte klank uit je CD-speler te kiezen. Ook heb je dan nog de keuze uit buizen of transistoren voor de uitgangstrap. Allemaal keuzemogelijkheden… Guido Tent is een autoriteit op het gebied van CD-spelers en zal ons uitleggen waarom het zo belangrijk is om een speler te modificeren en waarom de verschillende keuzes bij een ontwerp zo’n grote klankverschillen teweeg brengt.

Van AND Benelux kregen we twee identieke NAD C542 CD-spelers ter beschikking, waarvan er eentje onder handen gaat genomen worden door Guido Tent. We krijgen dus de kans om een live A-B vergelijk te maken tussen twee identieke spelers, waarvan er eentje gemodificeerd is. Zo krijg je een uitstekend zicht op de meerwaarde van een modificatie!

Verder krijgen we van Guido nog een uitgebreide uitleg over zijn bedrijf en de producten die hij maakt. Houd goed in je achterhoofd dat dit een van de weinige keren zal zijn dat je de kans krijgt om met zo’n autoriteit op het digitale vlak een paar uurtjes samen te zitten, dus grijp je kans!

Interesse om deel te nemen? Schrijf je GRATIS in via info@audioforum.be! Afspraak op zondag 19 november in hotel Corsendonk-Viane in het hartje van Turnhout. De workshop begint stipt om 14u, dus wees op tijd! Ten laatste om 18u is het afgelopen en keren we heel wat wijzer huiswaarts. Wil je eigen cd’s laten beluisteren, breng ze zeker mee! Guido tent zorgt in elk geval voor wat ‘basic’ luistervoer, maar eigen inbreng is altijd leuk! Van harte uitgenodigd…

Workshopfeiten op een rijtje:
Workshop rond zelfbouw en modificaties
Voorstelling van Tentlabs en zijn producten door Dhr. Guido Tent van Tentlabs

Datum: Zondag 19 november 2006
Locatie: Hotel Corsendonk-Viane, Korte Vianenstraat 2, 2300 Turnhout
Start workshop: 14u00
Einde workshop: 17u30
Deelname: GRATIS
Inschrijven: een mailtje naar info@audioforum.be  met als onderwerp "Inschrijving TENTLABS workshop"      

Nuttige links:
www.tentlabs.com

EDITORS' CHOICE