NIEUWS

Benchmark DAC1SE


Redactie HiFi.nl | 06 november 2006

(ingezonden mededeling)

Sound Evolution presenteert officieel haar Benchmark DAC1 redesign.

Misschien wel de meest besproken DAC van de afgelopen twee jaar. Sound Evolution was het eerste bedrijf dat kwam met een upgrade voor de DAC1. Nu, twee jaar verder heeft Sound Evolution zeer ruime ervaring met de Benchmark DAC1 en kunnen ze met trots hun redesign voor dit product presenteren.

Sound Evolution heeft veel mogelijkheden uitgeprobeerd om een volledig inzicht in het ontwerp te krijgen. Zij zijn van mening dat ze de enige zijn die een dergelijke serieuze, nuchtere redesign aanbieden voor dit product. Hierbij gaan ze verder dan zomaar componentjes vervangen.

Sound Ecvolution is van mening met de DAC1 SE een absoluut statement te hebben gemaakt. De DAC1 SE klinkt volgens hen alsof er een gordijn is weggetrokken achter de weergevers. Alles heeft rotsvast zijn eigen plaats in het klankbeeld. Het laag is strakker en heeft meer drive. De microresolutie is toegenomen. De instrumenten staan tastbaar in de ruimte. Dit soort prestaties behoren normaal gesproken bij exotische DAC`s die het vijfvoudige kosten van een geredesignde Benchmark DAC1.

Voor een gedetailleerd overzicht kunt u op de nieuwe Benchmark pagina van Sound Evolution kijken.

EDITORS' CHOICE