NIEUWSHanze Hifi

Pelser meets Hanze Hifi


Redactie HiFi.nl | 13 november 2006

Met ingang van 1 november gingen Hanze Hifi en Pelser, the next new thing “samenwonen”. Twee eigenzinnige bedrijven onder één dak van een monumentaal pand waarvan het interieur onlangs een ware metamorfose heeft ondergaan. Hanze Hifi, het Zwolse klankbord voor muzikale wensen en verlangens, Pelser, het Zwolse interieurbedrijf waar men terecht kan voor een originele “dialogue interieur”.

Pelser the next new thing is een interieurwinkel met een uitgelezen assortiment internationaal bekende meubelmerken. Ook beschikt het bedrijf over een groeiend aantal ontwerpen uit eigen studio. Pelser is de winkel waar men terecht kan voor meubels, verlichting en bijzondere woonaccessoires.
Daarnaast is Pelser een interieuradviesbureau dat op basis van een uitvoerige inventarisatie van persoonlijke woonwensen adviseert, ontwerpt en realiseert.  Behalve ontwerp en advies voor particulieren houdt Pelser zich bezig met de inrichting van projecten. De mensen achter Pelser zijn Eric Voerknecht en Jelske Niemeyer. Het bedrijf was tot voor kort gevestigd aan de Thorbeckegracht.

De geschiedenis van Hanze Hifi gaat eigenlijk al zo’n 25 jaar terug. Hanze Hifi is sinds 1 april 1998 de enig overgebleven voortzetting van het roemruchte Eringa Geluid. Wanneer het gaat om hoogwaardige muziekweergave thuis heeft de Zwolse consument eigenlijk geen andere optie. De expertise van Hanze Hifi is in die zin uniek dat niet slechts wordt getracht om apparatuur te verkopen, maar een aankoop in te bedden in een compleet advies waarin rekening wordt gehouden met muzikale wensen, akoestiek én interieur. Het werkveld strekt zich uit van ”gewone” stereosystemen tot complete muziekdistributiesystemen. Complexe en minder complexe installaties die beeld en geluid in iedere kamer van het huis brengen. Johan Tiel Groenestege, Wilco del Sasso, Jaap Pees en Harm Kersten vormen het menselijke gezicht van dit high tech bedrijf.

Het streven naar een zo aangenaam mogelijke leefomgeving bracht Pelser en Hanze Hifi op het idee om gezamenlijke activiteiten te ontplooien. Enkele van die gemeenschappelijke projecten waren een gezamenlijke stand op de beurs Sfeervol Wonen in 2005 en enkele gezamenlijke presentaties in op de destijds nog aparte winkellocaties. Het samenbrengen van de dagelijkse zakelijke activiteiten op één grote representatieve locatie is een logisch vervolg. Een unieke samenwerking die inspeelt op een sterker wordende behoefte van een groeiende groep consumenten die op zoek is naar de goede dingen des levens het liefst in de combinatie van een mooie leefomgeving met een perfecte muzikale omlijsting.

Hanze Hifi en Pelser, the next new thing zijn gevestigd aan de Oosterlaan 15-16 te Zwolle.

EDITORS' CHOICE