NIEUWS

BBC HD kanaal via Casema


Redactie HiFi.nl | 21 november 2006

(Gezien op het Internet)

Casema gaat HD-kanaal van BBC uitzenden

Kabelbedrijf Casema gaat vanaf 1 december het HD-kanaal van de Britse BBC in zijn Nederlandse aanbod opnemen. Dat is opvallend, want de zender is nog in ontwikkeling.†

Net als Casema is de BBC tijdens het wereldkampioenschap voetbal, dat afgelopen zomer werd gehouden, begonnen met HD-televisie. HDTV (high definition tv) toont 720 tot 1080 beeldlijnen, in plaats van de gangbare 576 beeldlijnen. Het beeld is daardoor veel scherper. Om hiervan te kunnen profiteren heeft de kijker wel een speciaal HD-televisietoestel nodig.

De BBC werkt aan een zender die uitsluitend in HD-kwaliteit uitzendt. Deze moet in de loop van 2007 af zijn. Tot die tijd voert de omroep technische testen uit. Overdag zijn alleen korte previews te zien. In de avonduren is er wel een compleet aanbod, met sport, tv-series als `Robin Hood` en de natuurdocumentaire `Planet Earth`.

Voor Casema is dit aanbod voldoende reden om de zender nu al in zijn aanbod op te nemen. De volledige programmering van de nieuwe zender is hier te vinden.

EDITORS' CHOICE