NIEUWSLink

Link Audio K100


Redactie HiFi.nl | 28 december 2006 | Link

(ingezonden mededeling)

Link audio components, fabrikant van Link luidsprekers en Link kabels bestaat 25 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum lanceert Wim Vanderstraeten, de ontwerper en bezieler van het merk, een nieuwe boorling, het model K100, als intro voor een nieuw gamma.

Opmerkelijk aan het nieuwe concept is de manier waarop de nieuwe behuizing is opgebouwd; er komt geen verzaging meer aan te pas. De gebruikte Finse Berk multiplexpanelen worden met computergestuurde frezen vormgegeven. Deze techniek geeft een volledige vrijheid aan de ontwerper om zowel technisch als esthetisch een 100% maximaal resultaat te bereiken. De optimale vorm, die door Link reeds geintroduceerd werd in 1992 met het topmodel B600 (en vele navolgers kreeg) zorgt aan de buitenzijde niet alleen voor een prachtig lijnenspel maar ook voor een optimale geluidsspreiding , totaal vrij van diffractieverschijnselen .
 
Aan de binnenzijde is er geen enkele parallele wand en varieert het materiaal van dikte waardoor resonanties in het materiaal zelf en in het ladingsvolume van de woofer volledig `gebroken` worden. Deze techniek, gecombineerd met het hardwired fasezuiver filter en het achteroverhellende front, zorgt, volgens de fabrikant, voor een geluid dat volledig los van de speakers komt en tegelijk een precieze afbeelding van de muzieksolisten levert.

Prijs:
Adviesverkoopprijs Link K100 : 2000 euro/stuk

EDITORS' CHOICE