NIEUWSVerity Audio

Verity Audio Rienzi


Redactie HiFi.nl | 31 december 2006 | Verity Audio

(ingezonden mededeling)

In 1842 wordt voor het eerst Wagners Rienzi opgevoerd te Dresden. Het succes van deze opera was overdonderend en Wagners ster rees naar eenzame hoogten. Nu, 164 jaar later, moeten we ons voorbereiden op een nieuwe Rienzi. Deze Rienzi is ontsproten aan het team van Verity Audio en belooft net als Wagners opera hoge ogen te gooien bij de liefhebbers van een natuurgetrouwe en muzikale weergave.

De Verity Audio Rienzi werd geďntroduceerd op het Rocky Mountain Audio Fest eerder dit jaar en de reacties op dit debuut waren overweldigend positief, zowel van de pers als van de gewone bezoekers. De Rienzi is een tweedelige driewegs-speaker, die net zoals de Parsifal bestaat uit een (apart verkrijgbare) topkast en een bijpassende subkast met een woofer. De subkast kan, naargelang de akoestiek dit vereist, opgesteld worden met de woofer naar voor of naar achter gericht.

Hiertoe zijn zowal vooraan als achteraan aansluitingen voorzien, die afgedekt worden als ze niet gebruikt worden. De topkast en de subkast worden van elkaar gescheiden met een hier speciaal voor ontworpen en van de nodige dempingsmaterialen voorziene MDF-plaat.

Het resultaat is een speaker van topklasse die door het toonaangevende Duitse Stereo-magazine bejubeld wordt en omschreven als een "audiofiele speaker met een ongekende natuurlijkheid, die perfect afgewerkt is en met veel liefde en kennis gemaakt werd".

De Rienzi zal zijn debuut in de Benelux kennen rond Kerstmis en de prijs bedraagt 8900 euro.

EDITORS' CHOICE