NIEUWS

Opnemen op iPod met iRecord


Redactie HiFi.nl | 03 januari 2007

(Gezien op het Internet)

iRecord: Opnameapparaatje voor de iPod 

Met de iRecord kan beeld en geluid van iedere bron worden overgezet naar een iPod of een andere mp3/media-speler.

Met de ` iRecord One-Touch Any-Media iPod Uploader` kan beeld en muziek van iedere bron worden opgenomen en naar een mediaspeler, usb-stick of computer worden overgezet. Hoewel de fabrikant het verkoopt als een gadget voor de iPod werkt het ook op andere apparatuur met een usb-aansluiting.

Dit apparaatje, de eerste in zijn soort, converteert audio en video naar de iPod. Digitaal maar ook analoog. Cassettebandjes, LP`s, videobanden en beelden van de televisie, alles kan via één druk op de opnameknop naar de iPod gekopieerd worden. Een computer of software zijn daarbij niet nodig.

Het kastje zet het beeld en geluid van videobestanden om naar respectievelijk het H.263/AVC en AAC formaat. Wanneer alleen audio wordt omgezet past de iRecord het algemener bruikbare mp3 formaat toe. Drie uur aan video met een resolutie van 320x240 neemt op de iPod 1 GB in beslag. Het kan na converteren eventueel naar een computer worden gekopieerd om weer ruimte te maken. Opnieuw converteren is dan niet meer nodig.

Om alle soorten audio- en video-apparatuur als bron te kunnen gebruiken wordt er met de iRecord een groot aantal kabels meegeleverd.

De iRecord is voor 199,95 dollar via internet te koop.

EDITORS' CHOICE