LG brengt universele HD-speler

Redactie HiFi.nl | 18 januari 2007 | LG Electronics

(gezien op het Internet)

BH100 van LG lust HD DVD én Blu-ray

Ondanks tegenstrijdige berichten blijft LG Electronics van plan om een speler uit te brengen die zowel HD DVD- als Blu-ray-schijven afspeelt. Ook in de Benelux zou de BH100 snel op de markt komen, bevestigt het Koreaanse bedrijf.


 
De Super Multi Blue Player BH100 is de eerste speler die de kloof tussen HD DVD en Blu-ray overbrugt. Voor de consument duidelijk een goede zaak, maar niettemin toch een tikkeltje verrassend. LG is een van de vroege leden van de Blu-Ray Disc Association - en op sommmige momenten was de animositeit tussen het Blu-ray- en HD DVD-kamp bijzonder intens.

"Omdat dvd-titels op dit moment in zowel Blu-ray- als HD DVD-formaat worden uitgebracht, heeft LG ervoor gekozen de BH100 voor beide afspeelformaten geschikt te maken", verklaart het bedrijf zijn zet.

Prijs:
De Super Multi Blue Player BH100 is naar verwachting in april verkrijgbaar in Nederland. Aan het toestel hangt een fors prijskaartje, bijna evenveel als een losse Blu-ray- en HD DVD-speler bij elkaar opgeteld: 1.599 euro.


EDITORS' CHOICE