B&O lanceert BeoVision 9


Redactie HiFi.nl | 30 januari 2007 | Bang & Olufsen

B&O lanceert BeoVision 9

Bang & Olufsen heeft een nieuw topmodel plasmatelevisie. De 50-inch BeoVision 9 herbergt overigens meer dan alleen een beeldscherm.

Het belangrijkste component in een meerkanaals luidsprekeropstelling is volgens B&O de centerluidspreker, omdat daar het grootste deel van alle gesproken tekst door wordt weergegeven. Daarom hebben zij de centerluidspreker in het ontwerp van hun nieuwe plasmatelevisie geïntegreerd. Bijna de hele onderste helft van de kast is gereserveerd voor de forse centerluidspreker, keurig opgenomen in het totale design van de televisie. Voor de hoge tonen is direct onder het beeldscherm een speciale akoestische lens geplaatst, die zodanig is afgesteld dat vanaf elke zitplaats een perfecte verstaanbaarheid van stemmen is gegarandeerd.

Voor de overige luidsprekers in de surroundopstelling heeft B&O een duidelijke filosofie. Wie dit systeem wil uitbreiden tot een volwaardig meerkanaals systeem  zal ook de luidsprekers van het merk moeten kopen. De interne processor/voorversterker van de Beovision 9 kan worden aangesloten op niet minder dan tien (!) B&O BeoLab 9 of BeoLab 5 luidsprekers, en maar liefst twee BeoLab 2 subwoofers. Al deze aktieve luidsprekers zijn uitgerust met ICEpower versterkers, die een zeer hoog rendement en uitgangsvermogen paren aan weinig warmtetontwikkeling en minimale afmetingen.
Op deze manier kan een 7.4 surroundsysteem worden gerealiseerd dat volgens de fabrikant een onvergetelijke surround-ervaring levert. Er zijn trouwens meerdere individuele instellingen met diverse surround opstellingen mogelijk.

De BeoVision 9 heeft een ingebouwde harddisk recorder. Optioneel verkrijgbaar zijn de externe BeoCenter 2 multi-disk speler voor DVD- en muziekweergave, en de in de BeoVision 9 in te bouwen BeoMedia 1 module, een volwaardige multimedia computer die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld digitale foto`s, muziek en internetradio weer te geven zonder de noodzaak van een losse computer in de woonkamer. Ook los leverbaar is een in apart in te bouwen digitale televisietuner.

Vanzelfsprekend kan de BeoVision worden opgenomen in een eventueel BeoLink systeem, B&O`s eigen multiroom systeem.

Prijs:
Bang & Olufsen BeoVision 9 zonder alle opties: 20.000 euro

 

EDITORS' CHOICE