NIEUWSMarantz

Marantz DV7001 multispeler


Redactie HiFi.nl | 02 februari 2007 | Marantz

(Ingezonden mededeling)

Marantz introduceert DV7001 multispeler

Marantz heeft op de CES haar nieuwste multispeler ge´ntroduceerd. De DV7001 is qua techniek grotendeels gebaseerd op het vlaggenschip DV9600, en levert praktisch dezelfde prestaties voor een aanzienlijk lagere prijs.

Veel van de beeld- en geluidstechnieken die al in de DV9200 werden toegepast zijn nu beschikbaar gemaakt in deze nieuwe midprice speler. Wat bijvoorbeeld te denken van een hoogwaardige upscaler, die in staat is om naast 720p en 1080i ook een volledig 1080p signaal via HDMI te produceren. Aan boord is de 216MHz/12-bit video DAC van Analog devices, die gebruik maakt van Faroudja DCDi processing. Ook maakt de DV7001 gebruik van 10-bit Progressive scanning met chroma error correctie, wat volgens de fabrikant zorgt voor de best mogelijke DVD weergave.

Voor de geluidsweergave wordt een Cirrus 192kHz/24bit audio DAC ingezet, die alle zes de audiokanalen bedient. De door Marantz ontwikkelde discrete HDAM versterkermodules in deze speler hebben een eigen voedingscircuit, en er is een `Audio Exclusive` modus beschikbaar die alle video-electronica uitschakelt om een zo zuiver mogelijk audiosignaal te kunnen garanderen.

Verder zijn er een uitgebreid Bass Management systeem voor de weergave van DVD-Video, DVD-Audio en SACD voorhanden, alsmede interne Dolby Digital en DTS surround decoders.

Prijs:
Marantz DV7001:  799 euro

MERK

EDITORS' CHOICE