NIEUWSElektor

Elektuur: Masterclass buizenversterkers


Redactie HiFi.nl | 07 februari 2007 | Elektor

(ingezonden mededeling)

Elektuur organiseert Masterclass ‘High-End Buizenversterkers’

Beek - Op zaterdag 10 maart 2007 organiseert het elektronica tijdschrift Elektuur een masterclass High-End Buizenversterkers. De cursus wordt verzorgd door Menno van der Veen, topontwerper van buizenversterkers en uitgangstransformatoren. In deze masterclass gaat hij in op de voorspelbaarheid en waarneembaarheid van specificaties van buizenversterkers. 

Aan bod komen modellen waarmee de eigenschappen van de buizenversterker tot aan de grenzen van het hoorbare domein van 20Hz tot 20kHz worden onderzocht. Hieruit volgen stabiliteitsvoorwaarden waar de versterker minstens aan moet voldoen. Ook de koppeling tussen de eindbuizen en de uitgangstransformator wordt gemodelleerd. Daarbij ontstaan nieuwe inzichten in een uitzonderlijk soort vervorming: de dynamische dempingsfactor vervorming (DDFD). In versterkers wordt vaak tegenkoppeling toegepast. Hoe moet dit optimaal en wat zijn de gehoorsmatige gevolgen?

De masterclass wordt verzorgd door topontwerper Menno van der Veen. In december verscheen bij Uitgeverij Segment BV zijn nieuwste boek ‘High-End Buizenversterkers 2’ In de masterclass zal hij de stof uit dit boek verder uitdiepen.

Prijs en datum:
De Masterclass High-End Buizenversterkers wordt gegeven op 10 maart 2007 in Eindhoven.
De deelnamekosten bedragen 124 euro (incl. lunch en certificaat).
Abonnees van het tijdschrift Elektuur krijgen 10% korting.

Inschrijven en meer informatie zie: www.elektuur.nl

MERK

EDITORS' CHOICE