NIEUWSPioneer

Nieuwe stereomodellen Pioneer


Redactie HiFi.nl | 09 februari 2007 | Pioneer

Nieuwe stereomodellen Pioneer

Pioneer heeft onlangs een drietal nieuwe stereoproducten gelanceerd. Er zijn twee versterkers en een CD/SACD speler aan het assortiment toegevoegd, met bijzondere technische eigenschappen en een interessant prijskaartje.

De toenemende vraag naar goede stereoapparatuur wordt de laatste twee jaar ook in toenemende mate opgepikt door merken die zich eerder vooral op meerkanaalsweergave hebben gericht. Pioneer volgt deze trend door een paar interessante apparaten op de markt te brengen die speciaal voor hoogwaardige stereo weergave zijn ontwikkeld.

A-A6-J

De kleinste ge´ntegreerde versterker in de nieuwe "Pure Stereo Line" levert 2x60 Watt. Een aantal bijzonderheden zijn onder andere de volledig symmetrische "Twin Mono" constructie, en de volledig metalen behuizing met een honingraat-chassis voor betere mechanische demping. De volledig op afstand bedienbare versterker is volgens de fabrikant ook geschikt voor het aansturen van lage impedanties, hetgeen betekent dat veel aandacht is besteedt aan de kwaliteit van de voeding.

A-A9-J

De grote broer is eveneens een ge´ntegreerde versterker en levert 2x70 Watt. Dit apparaat is voorzien van een forse ringkern transformator, een pre-out voor het aansturen van een eindversterker en betere luidsprekeraansluitingen. Ook nog vermeldenswaard is de USB aansluiting op de versterker, die toepassing in een multimedia systeem mogelijk maakt. Beide versterkers hebben overigens een phonotrap aan boord, wat de aanschaf van een losse phono-module in principe overbodig maakt.

PD-D6-J

Deze hybride CD/SACD speler speelt naast deze formaten ook mp3 en WMA bestanden af. Veel aandacht is besteed aan de interne klok van de speler, die erg weinig jitter veroorzaakt. Daardoor wordt de klank van de speler minder "digitaal". De dubbele DA converter werkt op 192 kHz/24 bit, en er zijn op klank geselecteerde componenten gebruikt, waaronder de in high-end kringen hoog gewaardeerde Schottky diodes. Ook aan de mechanische demping is gedacht, want net als de versterkers heeft dit apparaat een volledig metalen behuizing en een honingraat-chassis.

Wat deze apparaten echt opmerkelijk maakt is dat ze speciaal zijn ontwikkeld voor de van oudsher kritische Europese markt. Dat blijkt uit het feit dat de ontwikkelaars van Pioneer tijdens het ontwerpproces de hulp hebben ingeroepen van technici van de legendarische Air Studio`s in Londen.

Prijzen:
A-A6-J:   499 euro
A-A9-J:   899 euro
PD-D6-J: 499 euro

EDITORS' CHOICE