B&O introduceert BeoVision 9

Redactie HiFi.nl | 16 februari 2007 | Bang & Olufsen

(ingezonden mededeling)

Bang & Olufsen maakt ultieme thuisbioscoopervaring mogelijk met de BeoVision 9

13 februari 2007 – Thuis films kijken wordt een niet te evenaren ervaring met de BeoVision 9, het nieuwste entertainmentsysteem van Bang & Olufsen. Dankzij de ingebouwde harddiskrecorder, de BeoMedia 1-optie voor internetradio en foto’s bekijken via de tv, het aantrekkelijke beeldscherm van 50 inch en de zelf te creëren surround-sound-opstelling zorgt de BeoVision 9 voor de ultieme thuisbioscoopervaring.


Optimale beeldkwaliteit

De BeoVision 9 is voorzien van een fraai vormgegeven plasmascherm van 50 inch (125 cm), die beschikbaar is in zes aantrekkelijke kleurencombinaties. Dit scherm geeft altijd een optimaal beeld weer dankzij ‘Automatic Picture Control’. Dit systeem meet met een sensor de lichtomstandigheden in de kamer. De beeldinstellingen worden automatisch aangepast aan de intensiteit van het omgevingslicht, zodat de beeldkwaliteit onder alle lichtomstandigheden optimaal is. De BeoVision 9 beschikt bovendien standaard over een speciale vloerstand met een geïntegreerde en gemotoriseerde draaifunctie. Daardoor draait het systeem naar de beste kijkpositie als de televisie aan wordt gezet. Als de tv wordt uitgeschakeld, draait het systeem weer terug naar de originele positie.


Unieke surround sound

De centerluidspreker is geïntegreerd in de BeoVision 9. Deze luidspreker is gebaseerd op hetzelfde akoestische concept als dat van de BeoLab 7-4. Dit type luidspreker is geproduceerd op basis van de Acoustic Lens Technology, die het geluid verspreidt in een boog van 180 graden. Hiermee worden ongewenste reflecties van vloer en plafond voorkomen en wordt een perfect geluidsbeeld gecreëerd. De BeoVision 9 biedt de mogelijkheid zelf je ultieme surround-sound-opstelling te creëren, bijvoorbeeld in combinatie met de BeoLab 5-luidsprekers.


Entertainment en comfort

De ingebouwde harddiskrecorder van 250 GB en de optionele BeoMedia 1 bieden nieuwe mogelijkheden voor optimaal gebruikscomfort. Programma’s kunnen worden opgeslagen en onderbroken wanneer de kijker dit wenst. Met Picture Play kan het programma vervolgd worden vanaf het moment waarop het programma onderbroken is. De BeoMedia maakt het mogelijk om digitale media zoals foto’s en internetradio te bekijken en beluisteren vanuit de luie stoel, en te bedienen met de Beo 4- afstandsbediening.

MERK

EDITORS' CHOICE