NIEUWSLinn

Linn introduceert LP12 SE


Marc Brekelmans | 28 februari 2007 | Linn

Vanaf de introductie van de originele Sondek LP12 in 1972 heeft Linn regelmatig upgrades aangeboden om de gebruikers van deze draaitafel in staat te stellen de prestaties van hun draaitafel up-to-date te houden. Nu, 35 jaar later, presenteert Linn de nieuwste upgrades voor de Sondek LP12.

De nieuwe LP12 SE omvat drie nieuwe upgrades, de EKOS SE arm, de KEEL, een ge´ntegreerd subchassis, armboard en collar, en de metalen TRAMPOLIN bodemplaat. Iedere upgrade profiteert van de ervaring die Linn in de afgelopen 35 jaar heeft opgedaan op het gebied van precisie engineering.

Iedere LP12 SE upgrade biedt een enorme stap vooruit in muzikale prestaties van de LP12, en is in staat om zelfs nog meer muzikale informatie uit het vinyl te halen.


EKOS SE

DE EKOS SE representeert het beste wat Linn te bieden heeft op het gebied van toonarmen. De armbuis is gemaakt van titanium om ongewenste resonanties te verminderen, het lagerhuis is gemaakt van roestvrij staal wat helpt om ongewenste bewegingen van de toonarm te voorkomen. Iedere EKOS SE toonarm wordt, gebruik makend van de laatste technieken, naar de hoogste specificaties, en volledig met de hand, vervaardigd.


KEEL

DE KEEL is een combinatie van een subchassis, armboard en collar. Compleet vervaardigd uit een massief stuk aluminium biedt de KEEL een stabele basis voor de toonarm en het draaiplateau. Er worden geen schroeven of andere verbindingen gebruikt, wat ervoor zorgt dat nagenoeg alle trillingen worden voorkomen. KEEL is dusdanig ontworpen dat de massa en zwaartepunt identiek blijven aan het originele subchassis, en kan dus zondermeer gebruikt worden met het originele veersysteem.


TRAMPOLIN

De TRAMPOLIN bodemplaat is gemaakt van aluminium voor een verhoogde stijfheid. De bodemplaat is akoestisch gedempt om ongewenste trillingen te voorkomen. De nieuwe metalen TRAMPOLIN bodemplaat is een simpele en effectieve manier om uw LP12 op te waarderen.

Nieuwsgierig geworden? De nieuwe SE versie van de Linn Sondek LP12 is nu al te beluisteren bij Audio Excellence in Zevenbergen.


Prijzen:

 Sondek LP12  2285 euro
 Lingo  1464 euro
 T-Cable  417 euro
 EKOS SE  4636 euro
 KEEL  3075 euro
 Trampolin Base  202 euro
 Protractor  65 euro

EDITORS' CHOICE