NIEUWSB&W Range

Primeur B&W voor Jaguar XKR

Rob van Ginneken | 07 maart 2007 | B&W Range

Het was al duidelijk dat Jaguar vrij snel met nieuws rond hun nieuwe highend caraudio installatie zou komen.Toch verraste het Britse merk ons tijdens de Salon de L’Automobile in Zwitserland nog met de auto waar die voor het eerst in komt. De primeur is namelijk voor de nieuwste speciale editie van de exclusieve XKR coupé cabriolet.



Naast een dikke 4,2 liter V8 motor met 420 pk onder de lichtmetalen motorkap wordt ook het interieur van ‘veel vermogen’ voorzien. Samen met Jaguar ontwikkelde Bowers & Wilkins een stevig aangepaste geluidsinstallatie voor de sportwagen. Als uitgangspunt werd het 525 Watt Premium Audio Systeem gebruikt (met Dolby Pro Logic II surround geluid) en daar werden vervolgens op het interieur afgestemde luidsprekers bij gekozen. Liefhebbers herkennen de B&W Kevlar middentonen speakers meteen.



Helaas is geen gebruik gemaakt van de diamanten tweeters zoals die in het Jaguar C-XF prototype te zien waren, maar de Britse luidsprekerspecialist kwam toch met iets speciaals op de proppen. Op maat voor de XKR ontwikkelde aluminium dome tweeters.

De Jaguar XKR Portfolio speciale editie – zoals hij voluit heet – is vanaf eind maart leverbaar. Ook andere Jaguars zullen de komen de tijd een B &W installatie meekrijgen.


Kevlar B & W speakers meteen herkenbaar

MERK

EDITORS' CHOICE