NIEUWSJVC

JVC DLA_HD1 Full HD bios


Redactie HiFi.nl | 16 maart 2007 | JVC

(ingezonden mededeling)

Nederlandse primeur TV Centrum

Dat 2007 een echt HD jaar wordt is duidelijk. Van frequente uitzendingen moeten we het helaas nog niet hebben maar de introduktie van High Definition dvd-spelers (met de bijbehorende HD-sofware) en het groeiende aanbod van HD-camcorders en games die deze hoge kwaliteit kunnen bieden brengt hier verandering in. Voor de echte (HD) huiskamerbios liefhebber wordt het wachten binnenkort beloond.

Een ware Full HD huiskamerbios met TRUE BLACK technologie blaast beelden op tot ruim 5 meter diagonaal. En de kwaliteit is beter dan menige bioscoop! Dankzij True Black technologie en een Native Contrast van 15.000 : 1 eindelijk een fonkelende sterrenhemel met als achtergrond een diepzwart heelal. Filmliefhebbers opgelet…

Natuurlijk komt HD pas echt tot zijn recht als het ‘Full’ is. Oftwel de hoogst haalbare HD-kwaliteit. Deze noemen we Full HD en biedt met 1920 x 1080 pixels veel meer kijkplezier dan de 640 x 480 pixels waar we normaal naar kijken. 
De echte filmliefhebber wil echter nog meer. Vooral groot en haarscherp is de wens. De JVC DLA-HD1 Full HD Beamer biedt dan uitkomst.

Door middel van het HD-ILA principe en een contrastverhouding van 15.000 : 1 is deze Full HD Bios in staat om zelfd de bioscoop te verbeteren. Veel (HD) beamers maken, net zoals bij een fotocamera, gebruik van een diafragma om het licht te temperen bij hoge contrasten. Heldere onderwerpen mogen niet ‘overstralen’ want wat zwart is moet zwart blijven. Nadeel van een diafragma is echter dat dit principe veel licht kost. De Full HD beamer van JVC maakt daarom geen gebruik van een diafragma maar combineert, in dezelfde scene! met gemak een heldere sterrenhemel en een aarde donker heelal. Terwijl plaatjes van schitterende juwelen hun kleur en schittering behouden zonder over te belichten. Dit soort beelden vormen zelfs voor de echte bioscoop een probleem.


Techniek:

Nieuwe 1,8 cm Full HD D-ILA LCD’s (3x)
De nieuwe, grote LCD elementen onderdrukken het strooilicht dat wordt veroorzaakt door de verstrooiing en diffractie van het gereflecteerde licht. Om een Native contrastverhouding van 15.000:1 te bereiken heeft JVC de opstelling verbeterd door de tussenruimtes tussen de pixels te verkleinen, en door verbeterde vloeibare kristallen en andere nieuwe technieken te gebruiken.

Nieuw optisch systeem met draadraster polarisatoren
Het nieuwe optische systeem polariseert het licht veel nauwkeuriger zodat lichtlekkage naar de projectielens wordt voorkomen, voor een bijzonder goede zwartweergave.

 • De hoogste Native contrastverhouding in zijn klasse, 15.000:1 voor een perfecte zwartweergave, zonder toepassing van een diafragma.
 • Flexibele opstelling door de krachtige 2x zoom lens en ventilatieopeningen aan de voorzijde.
 • Gennum Corporation video processor voor een natuurgetrouwe beeldweergave, ook van standaard resolutie beelden, in de hoogste kwaliteit.
 • Perfekte zwartweergave (True Black, zonder verlies aan helderheid)
 • Geen lichtetend diafragma nodig
 • Ventilatieopeningen aan de voorkant (Dicht tegen de muur plaatsen is mogelijk)
 • Groot formaat Full HD D-ILA LCD’s: 3 x 1,8 cm (16:9)
 • Full HD Resolutie 1.920 x 1.080 pixels
 • De projectielens heeft een grote doorsnede en 16 glaselementen in 13 groepen voor een aanmerkelijk lagere chromatische aberratie en hoog resolutie beeld,
 • Projektieafmetingen: 152cm tot 508cm
 • Videosignalen: 480i/p, 576i/p, 720p60/50, 1080i60/50, 1080p60/50/24, NTSC/NTSC4.43/PAL/PAL-M/PAL-N/SECAM
 • Diverse aansluitingen waaronder component en 2 x HDMI
 • Afmetingen (B x H x D) 455 x 172 x 418 mm

Prijs:
JVC DLA-HD1: 6500 euro

EP TV Centrum Eindhoven
TV Centrum heeft de Nederlandse primeur voor de JVC DLA-HD1. In de demoruimte staat de JVC DLA-HD1 volledig demonstratieklaar opgesteld. Graag nodigt TV Centrum u uit om vrijblijvend een demo bij te wonen.

EDITORS' CHOICE