NIEUWSSony

Sony introduceert Bravia D3000


Redactie HiFi.nl | 31 maart 2007 | Sony

(ingezonden mededeling)

De nieuwe Sony BRAVIA D3000-serie lcd-televiesies combineert gebruiksgemak met geavanceerde beeldtechnologieŽn. Hierdoor is genieten van een thuisbioscoop eenvoudiger dan ooit en worden zowel speelfilms op Blu-ray Disc als High Definition-uitzendingen nog fraaier weergegeven.

Consumenten met een home theatre-systeem profiteren van BRAVIA Theatre Sync. Na aansluiting van compatibele apparaten via HDMI en inschakeling van de BRAVIA Theatre Sync-technologie, kan de gebruiker het hele systeem bedienen met slechts enkele toetsdrukken. In plaats van de Blue-ray Disc- of dvd-speler, de audioversterker en de televisie afzonderlijk in te schakelen, de weergavebron te kiezen en het geluidsvolume van de televisie te regelen, hoeft de gebruiker nu alleen maar op de Play-toets van de afstandsbediening te drukken. Al het overige wordt automatisch afgehandeld. Het volledige systeem in ťťn keer uitzetten is net zo eenvoudig.

Verdubbeling beeldfrequentie
De BRAVIA D3000-serie beschikt over Motionflow +100Hz technologie, waardoor de  beeldfrequentie van de standaard 50Hz naar 100Hz wordt verhoogd. Motionflow +100Hz is door Sony ontwikkeld om extra frames toe te voegen op basis van de originelen, waardoor bewegingen veel soepeler en natuurgetrouwer ogen.

Filmliefhebbers profiteren daarnaast van de geÔntegreerde 24p True Cinema-technologie. Filmcamera`s leggen beelden vast met 24 frames per seconde, maar televisies werken met een hogere framesnelheid, waardoor normaal gesproken conversie nodig is. Het resultaat is een afwijking van het origineel met 4 procent - de film wordt op televisie 4 procent sneller weergegeven dan het origineel en de soundtrack stijgt 4 procent in toonhoogte. Wanneer de D3000-serie wordt aangesloten op een filmbron zoals Sony`s Blu-ray Disc-speler, worden de oorspronkelijke 24 frames per seconde weergegeven, zoals deze door de camera werden vastgelegd. Hierdoor ziet - en hoort - de gebruiker precies wat de bedoeling was.

Kleurenweergave
De D3000-serie biedt ook een sterk verbeterde kleurenweergave. Naast de Live Colour Creation backlight - die ervoor zorgt dat 30 procent meer kleurnuances zichtbaar zijn, beschikt deze serie over een nieuw 10-bits paneel. De standaard 8-bits panelen van lcd-televisies kunnen 256 gradaties tussen kleuren weergeven. Het 10-bits paneel van de D3000-serie biedt maar liefst 1024 gradaties. Dit verlevendigt alles van huidtinten tot zonsondergangen en zorgt er mede voor dat alles wat de kijker ziet zo dicht mogelijk bij het origineel ligt.

Geluidsweergave
Voor een passende geluidsweergave bij de hoge beeldkwaliteit maakt de D3000-serie gebruik van de S-Force Front Surround-technologie. Hiermee is een indrukwekkend surroundgeluid uit de twee eigen luidsprekers van de televisie te realiseren. S-Force Front Surround-technologie is exclusief ontwikkeld door Sony en is afkomstig uit het succesvolle 2.1 home cinema surround systeem DAV-X1.

Beschikbaar
De D3000-serie is leverbaar vanaf juni 2007 in de beeldmaten 32 inch (81,3 cm), 40 inch (101,6 cm) en 46 inch (116,8 cm). Adviesprijzen worden rond de introductiedatum bekendgemaakt.

EDITORS' CHOICE