NIEUWSApple

Meer dan 100 miljoen iPods verkocht


Redactie HiFi.nl | 10 april 2007 | Apple

(gelezen op Planet Internet en Webwereld)

Apple roert de trom maar weer eens: er zijn nu honderd miljoen exemplaren van de iPod afgezet. Dat maakt hem de snelst verkopende muziekspeler ooit.

De nu alomtegenwoordige iPod is pas een jaar of vijf oud, de eerste kwam op de markt in november 2001. Ter vergelijking: pas bij de twintigste verjaardag van de Walkman in 1999, kon Sony melden dat de honderdmiljoenste in zicht was.

Diverse topmannen bij Apple zeggen dat ze in eerste instantie geen flauw idee hadden over hoe goed de iPod het zou doen toen het product werd ge´ntroduceerd, schrijft The Wall Street Journal. "Niemand had dit ooit kunnen raden", zegt Greg Joswiak, vice-president van de marketingafdeling van de iPod. Het bedrijf geeft aan dat de iPods nog altijd vooral verkocht worden aan `eerste` kopers. "Het is moeilijk te bepalen wat het verzadigingspunt is", aldus Philip Schiller, vice-president van de wereldwijde marketing van Apple. Volgens het bedrijf heeft de Itunes Music Store 2,5 miljard nummers, 50 miljoen tv-series en 1,3 miljoen films verkocht.

Apple heeft de mijlpaal van honderd miljoen iPods veel eerder bereikt dan concurrent Sony met zijn walkman, die in 1979 werd ge´ntroduceerd. Sony heeft er bijna veertien jaar over gedaan om honderd miljoen walkmans te verkopen.

Meer informatie over de iPod vindt u op www.i-fi.nl (de iPod special van HiFi.nl).

 

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Nieuws
  Video: Introductie Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon
  Nieuws
  lees meer »
 • Review
  Review Pro-Ject Pre box S2 Digital
  Review
  lees meer »