Prijswinnaar HiFi.nl abonnementsaktie


Redactie HiFi.nl | 13 april 2007

Door een gratis abonnement op HiFi.nl te nemen maakte u in de maand oktober van 2006 automatisch kans op mooie prijzen! Eén van gelukkige prijswinnaars mocht zijn auto laten voorzien van een door RMR Soundsystems ingebouwde audioinstallatie ter waarde van 2000 euro.

Over het HiFi.nl abonnement

Sinds 21 september 2006 kunt u een abonnement op HiFi.nl nemen; een GRATIS abonnement. Maar HiFi.nl is toch al een gratis Internet tijdschrift, zal u misschien denken. Inderdaad, en dat zal ook zo blijven. Waarom dan toch een abonnement?

De artikelen, nieuwsitems en applicaties e.d. op HiFi.nl zijn allemaal gratis te lezen voor geregistreerde en niet-geregistreerde lezers. Echter, om actief informatie toe te voegen aan sommige (My.HiFi.nl en de HiFind) dient u zich kort te registreren. Hiervoor krijgt u wel een aantal hele leuke extra`s... 
 
Klik hier om uw abonnement te activeren


RMR Soundsystems bouwde de CDT Audio luidsprekers voor de winnaar in een Volkswagen Golf. Hieronder een overzicht van de daarvoor benodigde handelingen:


Voor de inbouw van nieuwe speakers beginnen we uiteraard met het uitbouwen van de oude set, in dit geval is dat de standaard speaker van de Volkswagen Golf type IV. De plastic behuizing van de oude speaker verwijderen door de popnagels uit te boren.


Achter de speaker zelf, dus aan de binnenkant van het buitenste paneel van de deur plakken een aantal vellen bitumen. Dit doen we om de deur als klankkast te optimaliseren.
Bij het inbouwen van speakers in deuren gebruiken we een aantal relatief voordelige materialen om het eindresultaat qua klank te bevorderen. Je kunt stellen dat de manier van inbouwen belangrijker is dan de speaker zelf.


Aangezien de bestaande plastic behuizing van de originele speaker niet bepaald de beste eigenschappen heeft wat betreft klankopbouw gaan we deze vervangen door houten ringen.


Om qua inbouwhoogte goed uit te komen schroeven we twee MDF ringen op elkaar op het deurpaneel. Door MDF ringen te gebruiken creëren we een stevige ondergrond voor de nieuwe CDT Audio speakers.


Om te voorkomen dat de speaker achter het deurpaneel sluiten we deze af met noppenschuim. Op deze foto is ook te zien dat we een aantal stroken bitumen op de deur plakken, dit doen we om de deur te ‘ontdreunen’ wat inhoud dat er voorkomen wordt dat er allerlei resonanties ontstaan.


De originele tweeter wordt vervangen door een 1” model van CDT Audio.  De tweeter wordt op de plaats van de originele tweeter gemonteerd om het geheel zo netjes mogelijk uit het zicht weg te werken. Op verzoek van de klant is het ook mogelijk om de tweeter op een andere plaats in te bouwen bijvoorbeeld in de A-stijl of op het dashboard, hiermee kan een nog mooier podium worden gecreëerd.


Uiteraard moet de versterker aangesloten worden op headunit (radio) dit doen we door meervoudig afgeschermde RCA kabels vanaf de headunit naar de versterker aan te leggen.

Met dank aan:
Kicker.nl
CDT Audio

EDITORS' CHOICE