NIEUWSVPI

VPI upgrade


Redactie HiFi.nl | 26 april 2007 | VPI

(ingezonden mededeling)

VPI heeft sinds kort twee nieuwe upgrades ontwikkeld voor zijn platenspelers. Als eerste en meest recente is er het nieuwe ‘superplateau’. Dit plateau is het meest geavanceerde dat VPI tot op heden heeft gefabriceerd en het is compatibel met VPI’s ‘Periphery Ring’.

Het nieuwe plateau is gemaakt uit een sandwich van acryl met een roestvrij stalen binnenste (net zoals het chassis van de HRX). Het nieuwe plateau weegt ongeveer 13 kg en past op alle draaitafels van VPI, behalve de HRX, die zijn eigen superplateau heeft. Het past dus ook op de HW19! Het resultaat is een veel betere prestatie in de bas en veel meer rust en kracht in de weergave. Bovendien verhoogt het nieuwe plateau ook de stabiliteit.

Een tweede upgrade is een anti-skating apparaatje voor de JMW-9 arm. Dit is een relatief simpele constructie die de gebruiker toelaat de minimale anti-skating die eventueel nodig mocht zijn toe te passen op de JMW-9 arm. Op de gladde schacht zie je drie rubberen ringen. Deze worden gebruikt om de anti-skating-kracht in te stellen. De twee rubberen ringen op de schacht met inkepingen worden gebruikt om de hoogte te regelen van het verbindingsdraadje. De platenspeler moet uiteraard precies waterpas staan.

EDITORS' CHOICE