NIEUWSSony

Sony: electronica in Italiaans jasje


Redactie HiFi.nl | 01 mei 2007 | Sony

Onlangs vond in Milaan een meubelbeurs plaats. Of liever gezegd, de Salone di Mobile. Dat klinkt veel chiquer en dat is ook wel terecht. Tijdens dit evenement worden dan ook niet de nieuwe klapstoeltjes van de Kwantumhallen getoond, maar tonen topdesigners hun kunnen. Sony stond er ook.

Een elektronicagigant op een designbeurs? Is minder vreemd dan het klinkt, bij nadere beschouwing. Design is natuurlijk geen onbekend fenomeen in de hifiwereld,  veel merken proberen zich niet alleen aan de binnenkant maar ook aan de buitenkant te profileren. En Sony kent al een lange traditie in het investeren in design.

Dit keer had Sony het idee opgevat om samen te werken met Italiaanse designers. In de streek Lombardije zijn veel designhuizen te vinden. Grote namen als Alessi, Kartell en Artemide zijn hier voorbeelden van. Maar er zijn in dit deel van Italië ook veel kleinere ontwerpers actief. Het Sony Design Center heeft de samenwerking gezocht met deze kleinere ontwerpers. Resultaat zijn tien ontwerpen, die allemaal als basis moeten kunnen dienen voor nieuwe producten, en een aangename synthese teweeg moeten brengen tussen mens, machine en ruimte. Of Sony geslaagd is in zijn opzet kunt u zelf beoordelen op http://www.sony.net/Fun/design/events/2007/milano/about.html 

De redactie zou in ieder geval met plezier een paar van die leren stoelen in haar werkruimte willen plaatsen….. En die designlaptoptassen als cadeau op Moederdag zou menig echtgenote milder kunnen stemmen over de hifihobby van haar lieve echtgenoot…..

EDITORS' CHOICE