NIEUWSSony

Sony VAIO notebooks met HDMI-uitgang


Redactie HiFi.nl | 19 mei 2007 | Sony

(ingezonden mededeling)

De nieuwe Sony VAIO FZ-serie notebooks zijn gebaseerd op het geheel nieuwe Intel Centrino-platform met tot 2GB RAM-geheugen voor hoge prestatieniveaus en uitgebreide specificaties voor thuisgebruikers. De natuurgetrouwe kleuren van het X-black LCD-scherm, het ge´ntegreerde Blu-ray Disc station, de hardwarematige HD-decodering en HDMI-uitgang zorgen voor heldere weergave en bewerking van HD-content.

De nieuwste versie van de X-black LCD-beeldschermtechnologie zorgt voor perfecte weergave van elk detail. Het 15,4-inch breedbeeld X-black LCD-scherm is voorzien van de Wide Colour Gamut-lamptechnologie voor een nauwkeurige weergave van natuurtinten. Hierdoor is deze notebook zeer geschikt voor foto`s, videofilms en speelfilms. Uit feedback van klanten1 blijkt dat schermkwaliteit de meest gewaardeerde eigenschap is voor een notebook. Ondanks het breedbeeld beeldscherm is de FZ-serie compact en eenvoudig draagbaar. Meer dan de helft van de ondervraagde klanten vindt formaat en gewicht belangrijk, en bijna de helft noemt ook prestaties als belangrijke eigenschap.

De VAIO FZ-serie beschikt over een groot grafisch vermogen dankzij de NVIDIA GeForce 8400M GT grafische processor (GPU). Naast uitstekende 3D-prestaties biedt de GeForce 8400M GT GPU hardwarematige HD-decodering met zeer hoge bitsnelheden voor een optimale weergave van HD-films. Een HDMI 1.2-uitgang met HDCP completeert de HD-functionaliteit en is via ÚÚn kabel te verbinden met een HD-compatibele televisie.

De notebooks zitten boordevol handige functies zoals de slim ge´ntegreerde webcam in de schermrand en de drie handige USB 2.0-poorten voor eenvoudige aansluiting van randapparatuur. Een breed scala aan configuraties maakt het kiezen van het ideale model heel eenvoudig. De Intel Core 2 Duo-processor T7100 levert hoge rekenkracht en afhankelijk van het model is 1GB of 2GB SDRAM beschikbaar en de harddiskgrootte bedraagt tot maar liefst 160GB. De duurzame behuizing is gemaakt van een magnesiumlegering voor zowel het deksel als de chassisbasis.

Prijs en beschikbaarheid:
De VGN-FZ11E kost 1199 euro en is beschikbaar vanaf juni 2007
De VGN-FZ11S kost 1499 euro en is beschikbaar vanaf juni 2007

1 Uit een onderzoek onder 30.000 geregistreerde eigenaars van VAIO FE-serie notebooks.

EDITORS' CHOICE