NIEUWS

Logitech distribueert Squeezebox


Redactie HiFi.nl | 14 juni 2007

(ingezonden mededeling)

Logitech heeft bekend gemaakt dat het de Logitech® Squeezebox nu ook zal verspreiden via zijn Europese distributienetwerk en dus ook in meerdere Nederlandse winkels te koop zal zijn.  (Voorheen werd de Squeezebox, toen nog onder de merknaam Slim Devices, door de Rotterdamse hifi-distributeur TransTec gevoerd, red.HiFi.nl).

Met de Logitech Squeezebox kan digitale muziek, inclusief internet radio, in hoge kwaliteit draadloos naar elke stereo installatie worden gestuurd.  De markt voor draadloze muzieksystemen is groeiende en de Squeezebox is Logitech’s nieuwste product voor deze markt. Audiofielen zijn enthousiast over het product vanwege de audiokwaliteit en de flexibiliteit van de software die elke dag wordt verbeterd in samenwerking met een netwerk open source ontwikkelaars.

Sarah Waldmann, European product manager for digital music licht toe: “Logitech combineert haar jarenlange ervaring op de markt voor randapparatuur met zijn innovaties op het vlak van digitale muziek en home entertainment. Het resultaat is een nieuwe manier om naar muziek te luisteren, inclusief online muziek. De kwaliteit en de diversiteit van muziek uit de Squeezebox was jarenlang een goed bewaard geheim onder audiofielen. Maar de tijd is aangebroken om iedereen mee te laten genieten!”

Onderzoeksbureau Parks Associates schat dat muziekdownloads, online radio en abonnementen op muziekdiensten in de Verenigde Staten in 2006 een gezamenlijke omzet bewerkstelligden van bijna $ 1 miljard. In 2010 zal de omzet stijgen naar zo’n $ 3 miljard. In deze schattingen zijn niet eens de cijfers opgenomen van de uitgaven voor hardware zoals adapters en controllers en geeft dus een goede indicatie van het marktpotentieel voor Logitech.

EDITORS' CHOICE

 • Thuistesters gezocht!
  Philips PH805 hoofdtelefoon
  Thuistesters gezocht!
  lees meer »
 • Interview
  Grimm: historie & toekomst
  Interview
  lees meer »
 • Veel acties in december!
  Prijzenfestival 20 jaar HiFi.nl
  Veel acties in december!
  lees meer »